Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 79. yıldönümü törenle kutlandı.


Niğde Protokolü ve öğrenciler Atatürk'ün trenle geldiği istasyondan Hükümet Meydanına kadar yürüdü. Hükümet Meydanında yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasından sonra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.



Atatürk'ün 79 yıl önce Niğde'ye teşrif ettiğini belirten Akdoğan; 1934 yılının 5 Şubat'ında Niğde'ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 79. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkan Türkiye artık bölgesinde olduğu gibi tüm dünyada söz hakkı olan bir ülke konumundadır. Şehirlerimizin gelişmesi ülkemizin gelişmesine etki edeceği bilinciyle Niğde'miz de de belediye olarak hizmetlerimiz kesintisiz devam etmektedir. Şehirlerimizde yaşanan olumlu gelişmeler ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunmaktadır. İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimizi ziyaretinin onurunu 79. yılında da yaşıyoruz. Her geçen gün yeni hizmetlerle gelişimine katkı sağladığımız şehrimizde halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Niğde'mizin marka bir şehir haline gelmesi içinde büyük projelere imza atmanın önemli olduğu bilinciyle Belediye olarak, alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda çalışmalarımızı yapıyor ve Niğde için önem taşıyan Kentsel Dönüşüm gibi şehrin geleceğine etki edecek projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.


Gençlere seslenen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi siz gençlerimize emanet etmiştir. Çünkü sizler milletimiz için önemli bir kuvvetsiniz. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, milletimizin umududur. Bu nedenle çalışmanın önemi büyüktür. Şehrimizin ve buna bağlı olarak ülkemizin geleceği için yılmadan yorulmadan çalışmalısınız. Türk gençliğine çok güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceğini gençlere emanet ettiği hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Bu nedenledir ki, çok çalışmamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.


Ekonomik ve siyasal istikrarı olan ülkelerde gelişme ve büyüme olur" şeklinde konuştu.


Gelişmenin önemine değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu kapsamda gözünü 2071 ufkuna dikmiş bir Türkiye'nin en büyük güvencesi; bilgiye doğrudan ulaşabilen, bilgi teknolojisinden kolayca yararlanabilen, zihni açık yeni kuşaklar olacaktır. Gelişen ve buna bağlı olarak bölgesinde, hatta dünyada adından söz ettiren ülkemiz, bir yıl sonrasının değil artık 50 yıl sonrasının bile planını yapabilmektedir. Artık geniş bir vizyonla, 2023 ve 2071 yılını yani, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü ve Malazgirt Zaferinin 1000. yılındaki Türkiye'nin durumunu konuşabiliyoruz. Millete hizmeti Hakk'a hizmet olarak kabul eden, ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, geleceğimize yatırım olarak gören bir anlayışın mensupları olarak, dur durak bilmeden çalışıyor, eserlerimize her gün bir yenisini ekliyoruz. Türkiye, hükümetimizin yaptığı yatırımlarla, uygulamaya koyduğumuz projelerle, artık kendi gemisini, uçağını, uydusunu, kendi silahlarını üreten, hatta ihraç eden ülke konumuna yükseldi. Bu güce var olan değerlerimizi kullanarak ulaştık. Kalkınma yerelden başlar anlayışıyla hedefimize ulaşma yolunda emin adımlar atarak çalışmalarımıza yılmadan yorulmadan devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 79. yıl dönümünde de, dünyada ki bütün gelişmeleri en iyi şekilde takip ederek, bu gelişmelerin gerisinde kalmadan şehir olarak, ülke olarak ilerlemeye devam etmeliyiz" dedi.


Atatürk'ün Niğde'ye gelişlerinin 79. yıldönümü, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.



Editör: TE Bilişim