Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Niğde’de düzenlenen törenle anıldı. 


Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ve protokol üyeleri çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saatlerin 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı. Çok sayıda kişi saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşından sonra program Niğde Kültür Merkezinde devam etti.

Kültür Merkezinde Niğde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo büyük alkış aldı. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesinin ardından anma programı sona erdi.

Programda bir konuşma yapan Niğde Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Sami Adem: “ çok yönlü ve üstün kişiliği olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu dünyadan ayrılışının üzerinden tam 77 yıl geçti. O, kısacık hayatında bir milleti ayağa kaldırıp, göklere yükseltti. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bıraktı. Atatürk, Türk Milleti ve vatanı için büyük fedakarlıklar da bulunmuş, dünya tarihine damgasını vurmuş büyük bir liderdir. Bilindiği gibi, O’nun bağımsızlık tutkusu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında ki en büyük etkenlerden birisi olmuştur. Zira Atatürk, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasını Türk milleti ile birlikte hayata geçirmiş, elde edilen zafer sonrasında “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini yeni bir yol haritası olarak belirlemiştir. Görüldüğü gibi Atatürk, hem Türk milleti hem de dünya milletlerinin huzur ve mutluluğu ön planda tutmuş, bu sayede dünyanın en önemli liderleri arasına girmiştir” dedi.

Adem konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Atatürk, toplumu kucaklayan bir liderdi. Toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. Hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Onun “ Benim için en büyük makam ve ödül, Türk Milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır.” sözü de bunu ispatlamıştır”

Programa Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkan Vekili Yakup Yerlikaya, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




Editör: TE Bilişim