Anadolu Basınını Özendirme Yarışması Başvuruları 15 Eylül’de başlıyor.

 

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2012 başvuruları 15 Eylül 2012 tarihinde başlıyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise  31 Ocak 2013 olarak belirlendi.

 

Anadolu basınının gelişmesine katkıda bulunmak, yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek ve yerel basında kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen yarışma; “Yerel Haber, Makale-Yorum (Politika-Ekonomi-Kültür-Turizm-Spor), Mizanpaj, Araştırma, Röportaj, Fotoğraf ve Türkçenin doğru kullanımı (dergi) dallarında yapılacak.

 

Ayrıca, yurt dışında en az günlük veya haftalık Türkçe yayın yapan yazılı basında görev yapan gazeteciler de  “Türkiye’nin tanıtımı” ile “Türkçe’nin doğru kullanımı” dallarında Büyükelçiliklerimiz, Konsolosluklarımız ve Basın Müşavirliklerimiz aracılığıyla yarışmaya başvurabilecekler.

 

Yarışmaya katılmak isteyen basın mensuplarının, katılacakları dalın belirtildiği bir başvuru yazısıyla birlikte, içinde imzalarıyla yayımlanan 2012 yılına ait eserlerin yer aldığı gazeteleri, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Dairesi Başkanlığı, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No: 122 Balgat/ANKARA adresine, belirlenen tarihler arasında taahhütlü olarak ulaştırmaları veya elden teslim etmeleri gerekiyor.

 

BAŞVURU ŞARTLARI:

 

1.     Adaylar yarışmaya doğrudan başvuracaklardır.

2.     Adayların T.C. vatandaşı ve profesyonel gazeteci olması gereklidir.

3.     Her aday, yarışmaya en fazla iki (2) dalda, birer eser ile katılabilecektir.

4.     Yarışmaya Türkiye’deki yerel gazete çalışanları ile yurtdışında Türkçe yayın yapan gazete çalışanları başvuru yapabilecektir.

5.     Çalışmaların 01.01.2012-31.12.2012 tarihleri arasında yayımlanmış olması gereklidir.

6.     Çalışmaların yayımlandığı gazeteden Genel Müdürlüğümüze 8’er adet gönderilecektir.

7.     Yarışma sonuçları 2013 yılı Şubat ayında Genel Müdürlüğümüzün WEB sayfasında yayımlanacak, dereceye giren basın mensuplarının adreslerine de yazıyla bildirilecektir.

8.     Başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecektir. Böyle bir durumda ödülün iptali hakkı saklıdır.

9.     İstenilen belge ve bilgilerin eksik olması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

 



Editör: TE Bilişim