T.C. Kemerhisar Belediyesi ile Çukurova Üniversitesi 1907 ÜNİFEB Topluluğu ortak olarak Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için hatıra ormanı yaptılar.

Haber: Gökhan ÖZBEK / Foto: Murat ÖZTÜRK

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN DİBİNDE...

2013 yılında Eskişehir’de hunharca katledilen Ali İsmail Korkmaz, Kemerhisar’da yaşayacak.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ile Çukurova Üniversitesi 1907 ÜNİFEB Topluluğunun ortak girişimiyle Kemerhisar’da Salmanlı Mevkii’nde 4 bin ağaçlık hatıra ormanı oluşturdu.

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz’ın katılımıyla birlikte, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ile birlikte CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gafur Ateş ile  200’ü aşkın Kemerhisarlı katıldı.

Sabah erken saatlerde başlayan ağaç dikimine, Adana’dan gelen 1907 ÜNİFEB’liler ile Kemerhisarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Hatay’dan gelen ailesi önceki saat 12:00’da Kemerhisar Belediyesi’ni gelerek Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’yı makamında ziyaret ettikten sonra Salmanlı Mevkii’ne gittiler.

Kirazcı; “Ali İsmail Burada Yaşıyor, Yaşayacak!”

Ağaçlandırma sonrası Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı yaptığı kısa açıklamada duygusal anlar yaşandı. Kirazcı, göz yaşları dökerek yaptığı konuşmada; “Ali İsmail Korkmaz, bugün burada yaşadığını ve yaşayacağını gösterdi. Onu katledenlerin anlamayacağı bir dilden, doğadan, insanlıktan konuştu. Ailesi bizleri yalnız bırakmayarak onure etti. Buradan, Kemerhisar’dan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Ali İsmail Korkmazlar yetişiyor, binlerce fidanda, umutta, insanlıkta” dedi.

Anne Emel Korkmaz; “Herbirinizde Ali’mi Görüyorum…”

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ise kısa bir konuşma yaparak; “Ali’m katledildikten sonra hiçbir yere gidemez oldum. Gençler rica ettiler geldim. Sizlere baktığımda Ali’mi görüyorum. Ali’min ölmediğini görüyorum” dedikten sonra göz yaşlarına hakim olamayıp konuşmasını sonlandırdı.

Baba Şahap Korkmaz; “Ali İsmail’in Katilleri Cezasını Çekecekler…”

Anne Emel Korkmaz’ın konuşmasından yarım kalmasından sonra mikrofonu eline alan Baba Şahap Korkmaz, emeği geçenlere ve Kemerhisar Belediye Başkanı Beytulllah Kirazcı’ya teşekkür ederek; “Ali İsmail’in katledilmesinden sonra acımız büyük oldu. Burada sizleri görünce acımız bir nebze olsun hafifliyor. Gün gelecek, Ali İsmail’i katledenler en ağır cezayı görecekler. Korkarak yaşıyorlar, inşallah sonları yaklaşmıştır” dedi.

ÇÜ 1907 ÜNİFEB Başkanı İlker Can Tabak; “Genç Fenerliler Kimseden İcazet Almaz!”

Hatıra Ormanı’nın açılışında büyük katkısı olan Çukurova Üniversitesi 1907 ÜNİFEB Topluluğu adına konuşma yapan İlker Can Tabak, bundan önce çeşitli belediye ve kurumlara bu teklifi götürüldüklerinde, kimsenin bu projeye yanaşmadığını ifade ederek, Kemerhisar Belediyesi’ne teşekkür etti. Tabak konuşmasında sertleşerek; “ Fenerbahçe’nin ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için canını veren Ali İsmail Korkmaz’ı anıyorum. Ali İsmail Korkmaz’dan bu kadar korkulmamalı! Eğer 1907 ÜNİFEB, bu ormanın adını Ali İsmail Korkmaz adını koymuşsa bu ormanın adı Ali İsmail Korkmaz olur. Biz kendi yapacağımız, emek harcayacağımız proje için kimseden icazet almayız. Siz eğer böyle güzel işlerin önüne set çekeceksiniz, bizde gelir bu fidanları Anadolu’nun ortasına dikeriz” diyerek, bu ormanın Adana’da oluşmasına izin vermeyenlere sert eleştirdi. Tabak’ın konuşmasında Fenerbahçeli taraftarlar hep bir ağızdan Ali İsmail Korkmaz için besteledikleri marşı okuyarak “Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz” diye slogan attı!

Şafak; “ Ali İsmail Korkmaz İsmi Sonsuza Dek Yaşayacak!”

Yapılan konuşmalardan sonra CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, kısa bir konuşma yaparak, Ali İsmail’i katledenlerin hesap vereceğini vurguladığı konuşmasında “Ali İsmail Korkmaz, özgürlük mücadelesinde, faşizme karşı mücadelede sembol bir isimdir, sonsuza dek yaşayacaktır. Bizlere yol gösteren bu gencecik fidanın, binlerce gence dönüşmesi bizlere umut vermektedir” dedi.

Konuşmasından sonra ailesi ve protokol üyeleri fidanları diktikten sonra hep birlikte geçtiğimiz hafta yine 1907 ÜNİFEB ile Kemerhisar Belediyesi tarafından açılan Özgecan Aslan Kütüphanesi’ne giderek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Başkan Kirazcı, katılımcılara tek tek teşekkür ederek, tüm sivil toplum örgütlerine ve kişilere Ali İsmail Korkmaz Hatıra Ormanına katkı vermeye çağrı yaptı.

 

 

 

http://www.borhaber.net/guncel/ali-ismail-korkmaz-kemerhisarda-yasayacak-h16430.html

Posted by Bor Haber on 16 Nisan 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim