Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan halkın, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı, meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak Türklüğün ve kahramanlığın ne demek olduğunu yeniden dünyaya gösterdiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, Hükümet Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Girişimin 15. Gününde, Niğde Belediyesi tarafından Hükümet Meydanı’nda kurulan standda gerçekleştirilen semazen gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı. Cahit Nazlı’nın sunduğu göster de beğeniyle izlendi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke gibi geçtiğini ancak, halkın ve milletin ortaya koyduğu ülke savunmasının tarif edilemez olduğunu vurguladı. Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını  vurgulayan Başkan Akdoğan, “Bugün daha iyi anlıyoruz ki insanlarımız vatan savunması için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabiliyor. Bu da Türk milletinin bileğinin bükülmez olduğunu gösteriyor. 15 Temmuzdan bu yana meydanları terk etmeyen halkımız, Türklüğün, kahramanlığın, ülke ve vatan savunmasının ne demek olduğunu yeniden tüm dünyaya gösterdi” dedi.

Türk milletinin, ülke ve vatan savunması için herşeyi bir kenara bırakabildiğini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bugün burada 15. Gecemiz. İlk gece neyse aynı heyecan devam ediyor. Başkomutanımızın emri doğrultusunda aralıksız demokrasi nöbeti tutmayı sürdürüyoruz. Bu noktada Niğdeli kardeşlerimizin gösterdiği vatanperverliğe teşekkür ediyorum. Burada her kesimden, her düşünceden insan var. Köylerden, kasabalardan gelen hemşehrilerimiz var “ diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, cumhurbaşkanıyla, hükümetiyle, askeriyle, hiçbir ülkenin emrinde olamayacağını belirten Başkan Akdoğan, “Bize hiçbir ülke talimat veremez. Biz diğer ülkelerle diyalogumuzu ikili ilişkilerle ve karşılıklı menfaatler çerçevesinde yürütürüz” şeklinde konuştu.

15 günden bu yana devam eden demokrasi nöbetleri sırasında aileleriyle birlikte meydana gelen küçük çocuklar, engelli vatandaşlar ve sabaha kadar devam eden nöbetlere iştirak eden vatandaşların durumlarından çok etkilendiğini belirten Başkan Akdoğan, “Demokrasi mücadelesi sırasında 248 asker, polis ve vatandaş şehit oldu. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Türkler bu topraklara 1071 yılında geldi. Biz o tarihten bu yana bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz. Ancak biz pes etmedik. Bundan sonra da pes etmeyeceğiz. Bundan sonra da millet olarak bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz” dedi.



 
Editör: TE Bilişim