Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Yeni Çarşı ve Şadırvan park düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Niğde Merkezde bulunan yeni çarşı mevkii şadırvan park alanı da dahil olmak üzere düzenlenerek halkın kullanımına sunuldu.

Niğde Belediye Başkanlığı Yeni Çarşı olarak bilinen ve İstasyon Caddesinden Akmedrese’ye kadar uzanan alanı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalardan memnun olan vatandaşlar Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

Şadırvan Park’ta oturanlar ile sohbet eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden vatandaşlar, görüş ve düşüncelerini belirtirken şunları söylediler:

“Yıllardır burada oturmaya çalışıyorduk. Şadırvan çevresinin pek kullanışlı olmaması dolayısıyla sorun yaşıyorduk.

Gece ışıklandırması sorununun yanı sıra oturma yerlerinin düzensiz olması nedeniyle oturacak yer bulamıyorduk.

Fazla kişide burada oturamıyordu. Ama şimdi eskisinden daha güzel oldu. Buralarda oturabilecek yer sayısı ve kişi sayısı da arttı.

Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’dan Allah razı olsun onun sayesinde Yeni Çarşı ve Şadırvan çevresi düzenli hale geldi.”

YENİ YÜZÜYLE YENİ ÇEHRESİYLE

Şadırvan Parkta bulunan vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizin merkezinde bulunan Şadırvan Parkı yeniledik. Bu çarşımızın, eski adıyla amele pazarından yani yeni çarşı bölgesinden başlayıp, eski müze caddesine kadar uzanan bölgenin zemin sertleştirmesi ve zemin iyileştirilmesi tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

7 BİN M2 ALANA

OTURMA GRUPLARI

Yeni Çarşı ve Şadırvan park alanında yaklaşık 7 Bin metrekare bazalt taşıyla döşeme işlemini gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Akdoğan; “Bundan sonraki süreçte şadırvan parkın kent mobilyalarının yani oturma gruplarının özel olarak üretimini yaptırıyoruz. Şu anda Belediyemizin alımını gerçekleştirdiği özel oturma gruplarının gelmesini bekliyoruz. Oturma grupları geldikten sonra şadırvan parka montaj işlemini yapacağız. Burayı tamamen halkımızın hizmetine yeni yüzüyle yeni çehresiyle açmış olacağız” dedi.

ÇAY BAHÇESİ OLARAK VERİLMEYECEK

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önceki gün Yeni Çarşı ve Şadırvan Park alanında gerçekleştirilen çalışmaları incelerken sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara hitaben şöyle konuştu:

“Bu alanda 200’e yakın vatandaşımız artık oturma imkanı buluyor. Geçmişte bu imkânlar yoktu. Bu alanda eskiden en fazla 50 kişi oturabiliyordu. Şadırvan park alanımızı yeniledik.

İnsanlarımızın buradan faydalanmaları noktasında burada dinlenen vakit geçirebilen insanlarımızın sayısını en az 5 katına çıkartarak şadırvan parkımızı hizmete açtık. Özellikle şadırvan parkımızdan yararlanan hemşerilerimiz genelde emekli olan insanlarımızdan oluşuyor.

Bu alanda bazı söylentiler gündeme çıkabiliyor. ‘belediye bu alanı şahsa vermiş ve bu alanda çay bahçesi yapılacakmış. Bu alana ‘çay içmeyenler oturamayacakmış’ gibi bir takım söylentiler var.

Bu söylentiler tamamen asılsız söylentiler. Şadırvan Parkın hiçbir alanı hiçbir çay ocağına ya da şahsa verilmemiştir ve kimseye de vermeyi düşünmüyoruz.

Böyle bir ihtiyaç olduğunu Niğde Belediyesi olarak düşünürsek ve yapılması gerekirse Belediye yapar.

İhtiyaç duyulursa Belediye yapar ama ihtiyaç duyulmazsa vatandaşa ya da işletmecilere parkımızı kimseye vermeyi düşünmüyoruz. Belediye olarak burayı bu şekilde açık tutacağız.”

ŞADIRVAN PARKIN YENİ HALİ BEĞENİLDİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, söz konusu projenin uygulanmasında vatandaşlarla yaptıkları söyleşilerin somut sonuçlarıyla yola çıktıklarına dikkati çekerek; “Burası ilk başlangıçta insanımızın tepkilerine neden olmuş gibiydi. Şadırvan parkımızda 100’e yakın insanımızın katıldığı bir söyleşi yaptık. Bu söyleşide 2 tane hemşerimizin dışında diğer hemşerilerimiz ‘çok güzel oldu Allah razı olsun’ temennilerinde bulunduklarını gördük” dedi. 

YAŞANABİLİR BİR NİĞDE

Başkan Akdoğan; “Bizim amacımız parkıyla, bahçesiyle, ağacıyla, çevre düzeniyle, alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal tesisleriyle, daha güzel bir Niğde. Yaşanabilir bir Niğde. İnsanlarımızın mutlu olduğu, yaşam alanlarının kalitesinin artırıldığı bir Niğde meydana getirmektir” diye konuştu.

YEDİVEREN VE MAVİ LADİN

Yeni çarşıdan başlayarak, şadırvan parka kadar uzanan alanın zemin iyileştirilmesini gerçekleştirdiklerine değinen Belediye Başkanı Akdoğan; “Bazı bölgelerimize yediveren dediğimiz güllerden, bazı bölgelerimize mavi ladin dediğimiz çam ağaçlarımızın dikimini gerçekleştirdik” dedi.

YENİ ÇEHRESİYLE HİZMET

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Yeni Çarşı ve Şadırvan Park alanında vatandaşlarla yaptığı konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde de şadırvan parkın kent mobilyalarının dizaynını gerçekleştirdikten sonra Şadırvan Parkımızı yeni yüzüyle yeni çehresiyle insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız.

Ben özellikle bu alandan faydalanan hemşerilerimizden, esnafımızdan bu çalışmalar esnasında vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı Niğde Belediye Başkanı olarak özür diliyorum.

Şu anda da görüldüğü üzere Şadırvan Parkımız bir çarşı, bir park oldu. Şadırvan Parkımızı insanların akın ettiği bir mekan haline getirmiş olduk. Bu çalışmamızın Niğde’mize ve Niğde insanına hayırlı olmasını diliyorum.” 



Editör: TE Bilişim