Ak Parti Niğde İl Başkanı Muzaffer ŞAHİNER, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü ve Şehitler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. 

 

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Muzaffer ŞAHİNER; Çanakkale Zaferi'nin hem Türkiye hem de dünya tarihi açısından çok önemli olup, tarihe unutulmaz bir iz bırakan Çanakkale Savaşının hem Türkiye hem de dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ve hiçbir cephenin, Çanakkale gibi dünya tarihinin akışını değiştiren bir etkiye sebep olmamış dedi.



Şahiner, Şehitlerimiz devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde canlarını feda etmekten kaçınmamışlar, kutsal dinimizce de en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Evlatlarınızın bu özverileri milletimizi tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın simgesi şehitlerimizi millet olarak andığımız bu günde Türkiye Cumhuriyeti'nin her geçen gün yükselişini ölümsüz kahramanlarımıza, evlatlarınıza borçluyuz. 

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Muzaffer ŞAHİNER18 Mart tarihi Çanakkale zaferinin de yıldönümü olması sebebiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale savunması ile Türk milletinin en büyük destanlarından birisini kanlarını dökerek tarihe yazan silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren bir misaldir. 



Şahiner, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." sözlerinde olduğu gibi  Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek manevi ruhtur, Çanakkale Zaferi aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır dedi. 

 

Çanakkale Deniz Zaferimizin yıl dönümünde, 18 Mart Şehitler Günü'nde, acılarını milletçe yüreğimizde hissettiğimiz Afganistan'da şehit olan kahramanlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına, milletimize baş sağlığı diliyorum diyerek sözlerini tamamladı. 





Editör: TE Bilişim