25 yıl aradan sonra Spor Toto 2. Lige yükselen Niğde Belediyespor’da şampiyonluk coşkusu yaşanırken, AK Parti Niğde teşkilatları da Belediye Başkanı ve Niğde Belediyespor Onursal Başkanı Faruk Akdoğan’a kutlama ziyaretinde bulundu. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyespor’un artık daha çok siyasi desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Niğde’ye yeni bir stadyum artık şart oldu” dedi.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir, il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri belediye meclis üyeleri ve AK Partili belediye başkanlarını Belediye Meclis Salonunda ağırladı. Ziyarette Niğde Belediyespor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya da hazır bulundu.

Başkan Akdoğan, Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildiği yıl olan 2009’da Niğde Belediyespor’un amatör kümede yer aldığını hatırlatarak, “Göreve geldiğimizde takımı profesyonel lige çıkaracağımızı söylemiştik. Niğde Belediyespor’u önce BAL ligine, ardından 3. Lige çıkardık. 2 yıl 3. Ligde kalan takım şimdi 2. Lige yükseldi. Kısa sürede 3 klasman birden atlayan Niğde Belediyespor, aslına bakılırsa eşine ender rastlanan bir başarıya da imza atmış oldu” dedi.

Niğde Belediyespor’un bugüne kadar maddi destek almadığına işaret eden Başkan Akdoğan, “2. Lig 3. Ligden daha zorlu geçecek. Bu takıma toplumun tüm kesimlerinin maddi ve manevi yönden destek olması gerekiyor. Bizim siyasi desteğe de ihtiyacımız var. Niğde Belediyespor’un hedefi elbette bir üst lige çıkmak olacaktır.

YENİ STADYUM ŞART OLDU
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti teşkilatlarının kutlama ziyaretinde yaptığı açıklamada Niğde’ye yeni bir stadyumun şart olduğunu anımsattı. Geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ankara’da bu konu üzerinde bir görüşme yaptıklarını ve olumlu yanıt aldıklarını anımsatan Başkan Akdoğan, “Yeni stadyum için Bucakçayır mevkiinde yer tespiti amaçlı bir çalışma yapıldı. Siyasi destek de alarak stadyumun yapılması için bir an önce harekete geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.
AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise Niğde Belediyespor’un 2. Lige yükselmesinden dolayı AK Parti teşkilatları olarak büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Niğde Belediyespor’un birkaç yıl içinde amatör kümeden 2. Lige yükselmesinin büyük bir başarı olduğuna değinen Emrah Özdemir, bu başarıda başta Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan olmak üzere, yönetim kurulu üyelerinin, teknik kadronun, futbolcuların ve taraftarların önemli katkısının olduğunu belirtti.

Şampiyonluk kupasıyla hatıra fotoğrafı çektiren AK Parti heyeti, Niğde Belediyespor’a 2. Ligde başarı diledi.



 
Editör: TE Bilişim