İçişleri Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu çalışma ile bütün acil numaralar tek numarada toplanacak.


110 itfaiye, 155 polis imdat gibi acil durum numaraları yerine 112 Acil Çağrı Merkezini aramak yeterli olacak. Bu çalışma ile tüm acil çağrı merkezleri tek bir çatı altında toplanacak.

 

Hürriyet’in haberine göre; AB’ye uyum süreci kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın acil çağrı numaralarını tek çatı altında toplamak için yürüttüğü çalışmada, pilot bölge seçilen Antalya ve Isparta’daki uygulamalar tamamlandı. Vatandaşlar zor durumlarda kaldığında artık yardım istemek için “155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 110 Alo İtfaiye ve 112 Ambulans” acil numaraları yerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayacak. 

Niğde, Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Mersin’de uygulama 2013’te başlayacak.


Çağrı Merkezi numarasının Avrupa ülkeleriyle aynı olması yabancıların da işini kolaylaştıracak. Yeni sisteme geçişte aksaklık olmaması için eski numaralar da bir süre hizmet verecek. Sisteme geçiş maliyetinin büyük bölümü il özel idaresi bütçesinden karşılanacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim