Niğde Belediyesi personeli, hainlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimini büyük ölçüde bozan kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in, Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret ederek, şehit ailesine taziyelerini sundu.



Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yaklaşık 200 araçlık konvoyla Çukurkuyu beldesine giden Niğde Belediyesi’nin yüzlerce personeli, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve yakınlarına taziyelerini ilettikten sonra Kahraman şehidin mezarını ziyaret etti.  Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye personelinin baba ocağını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Bu millet Ömer Halisdemir gibi kahramanları yetiştirdiği müddetçe sırtı yere gelmeyecektir” dedi.

Türkiye’nin konuştuğu kahraman şehit Ömer Halisdemir, Niğde’nin gururu oldu. Niğde Belediyesi’nin yüzlerce personeli, 200 araçlık konvoyla şehit Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli baba ocağında, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve şehit yakınlarına taziyelerini sundu. Taziye ziyareti sırasında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Şehit Babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in elini öpen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, burada yaptığı açıklamada, tüm şehit yakınları gibi kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in ailesinin de emrinde olduklarını söyledi. Başkan Akdoğan, “Şehidimiz milletimize malolmuştur. Şehidimiz, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin seyrini değiştirmiş, ismi Türk tarihine altın harflerle yazılan bir mertebeye ulaşmıştır. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk medyası her fırsatta şehrimizden bahsetmektedir” dedi.

“Varlığımızı, Ömer Halisdemir gibi, vatanı, milleti, devleti, bayrağı için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize borçluyuz” diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “O’nun gibi kahraman evlatlarımız olduğu müddetçe bu millet, ilelebet bu topraklarda yaşayacak. Bu bayrak semalarda ilelebet inmeyecek. Bu ezan minarelerden hiç susmayacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu milletin, Ömer Halisdemir gibi kahramanlar yetiştirdiği müddetçe sırtının yere gelmeyeceğini de ifade ederek, 15 Temmuz'da Türk milletinin gücünü, kudretini, dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise “Bizim evladımız vatanına, milletine, devletine sahip çıktı. Ben bu nedenle evladıma babalık hakkımı helal ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı Niğde Belediye Başkanımıza ve belediye personeline teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından gelen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve belediye personeli, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından belde mezarlığına geçerek, burada Şehit Ömer Halisdemir’e kabri başında dua etti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, burada oluşturulan taziye defterine de duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Akdoğan, taziye defterine, “Türk milleti, içinden böyle kahramanlar yetiştirdiği müddetçe, bu topraklar, bu millet vatan olmaya devam edecek ve bu ülkenin düşmanları hep mağlup olacak” ifadesini kullandı.
 

 
Editör: TE Bilişim