19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  mesajları...





*********************

NİĞDE BARO BAŞKANI HÜSEYİN DEMİRBİLEK, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİ İLE BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. 

19 Mayıs Türk milletinin koşullar ne olursa olsun sindirilemeyeceğinin ilk olarak kendine haykırdığı bir gündür.

19 Mayıs büyük ülkünün adıdır. Son işarettir.

Verilen bu işaret henüz hedefini bul muş değildir.

Nesil kutlu ecdadının millet hafızasına koyduğu ve silinmesi mümkün olmayan bu işareti iyi anlamalıdır.

Nesil uyumamalıdır.

 Çanakkale savaşında ecdat“ uyursan ölürsün” demiş

Nesil uyumuyorsa da uyuklamaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk boşuna mı dedi “ muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcut” diye? Laf olsun diye mi söyledi?

Bu kutlu bir inancın söze gelmesidir.

Azıcık ta olsa biz de inanıyor muyuz?

19 Mayısta verilen işareti önce iyi anlamalıyız. Yeni nesle doğru aktarmalıyız.

Bu bayram boşuna gençliğe armağan edilmemiştir. Ancak kaç gençlik geçmiştir ki bir yol alalım. Hala millet kendiyle kavga ediyor.  Kavga kendi kendine yapılmaz.

Bizler birbirimize muhtaç olduğumuz gibi henüz nefes almaya başlamamış bir geleceğimiz var. Düşünmeyelim mi?

Millet bilincimiz yok olursa, ülkülerimiz yok olursa yaşamayız. Kimsenin yanına sığınamayız da vah deriz, tüh deriz…

Türk milleti büyüksün.

Herkesler biliyor, kimse unutmadı.

Sen de unutma…

19 Mayıs Atatürk’ ü anma Gençlik ve spor Bayramı kutlu olsun

Av. Hüseyin DEMİRBİLEK

Niğde Barosu Başkanı

 


**********************

Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan'ın 19 Mayıs Bayramı Kutlaması

KURTULUŞUN VE TÜRK DEVRİMİNİN BAŞLAMASININ 95. YILI KUTLU OLSUN

Bugün büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakışının 95. Yıldönümü.

19 Mayıs, Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 95 yıl önce 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm uluslara da örnek olmuştur. 19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır.

Zor koşullarda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını koruyabilmesi her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılmasına, üniter devlet yapısının korunmasına bağlıdır.

Ancak bugün,  AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti diktatörlüğüne ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı  iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir.

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; terör örgütüne özerklik sözü verilmekte; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği ulusumuzun geleceği olan genç nesil, bugün ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Sınava endeksli  eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Üniversiteler baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmektedir. Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaktadır.

Türk gençliği tehlikenin farkındadır. Kararlı bir şekilde Cumhuriyet'in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak, çağdaş Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir. Bu yolda Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlik, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır.

Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkacaktır.

 Somada yaşanan facia da yüzlerce canımızı yitirdiğimiz ve yüreğimizin yaralı ve buruk olduğu bu günlerde Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz. 

                                                                                                 Timur ÖZKAN

                                                                                                 Şube Başkanı


********************


Büyük Birlik Partisi BOR İlçe Başkanlığı ve BOR Alperen Ocakları İlçe Başkanlığı adına Samed Yüksel; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nız Kutlu Olsun !

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal tarafından gerçekleştirilen Samsun'a çıkış olayı, bu büyük ve şanlı ırkın Ergenokon'dan çıkışının 20. yy'da hayat bulduğu gündür !

O gün orada Samsun'a çıkan yalnızca Mustafa Kemal'in ölümlü bedeni değildi !

O gün, o gemide Türk ulusunun ve medeniyetinin esaslı kahramanları Oğuz Ata, Kürşad, Alparslan, Bilge Kağan, Alp Er Tunga, Selçuk Bey, Osman Gazi, Ahmet Yesevi, Dede Korkut, Fatih Sultan Mehmet, Dadoloğlu, Yunus Emre ve niceleri bulunmakta idi ve bu emanetin bugünkü mirasçıları Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetimleri olan, iman ateşi ile yanıp, vatan aşkı ile büyüyen, Evlâd-ı Osmanlı Alperenler'dir. 

O gün Bandırma adlı o vapur belkide tarihin kendine yüklediği o büyük ve ağır sorumluluğun ne olduğunu bilmeden Samsun'a doğru yol alırken, çok az kişinin bildiği bir şey vardı;

19 Mayıs 1919
Bir tarihten çok;
Bir Ulusun,
Bir Milletin,
Bir Irkın uyanış günüydü...

İnanlar, hep başardı ve hiç şüphemiz yok ki bundan sonra da bu böyle olacaktır...

Milletçe ve Türk-İslâm dünyası olarak yüreğimizi dağlayan, hepimizi topyekün yasa boğan ve yüzlerce ailenin ocağına ateş düşüren Soma'daki maden faciasını yaşadığımız; 3 tarafı denizlerle, 4 tarafı düşmanlarla çevrili olan, cennet mekân ecdattan miras, mübarek Anadolu topraklarında iç ve dış odaklı, şiddeti her geçen gün giderek artan, bölücü, siyonist ve emperyalist oyunlara maruz kaldığımız bu acılı ve zor günlerde bizleri umut dolu bir geleceğe taşıyacağına inandığımız gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Not: Bu 19 Mayıs'ta Soma'daki kayıplarımızdan dolayı ülke genelinde hiçbir kutlama yapılmayacaktır.

- Büyük Birlik Partisi Bor İlçe Başkanlığı (Samed Yüksel)



**************************

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir'in mesajı


Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

‘’Soma’da meydana gelen maden faciasından dolayı ülke olarak büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Ülkemizi yasa boğan bu olaydan dolayı büyük bir keder içerisindeyiz’’ diyen Özdemir mesajında şunları dile getirdi:

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tam 95 yıl önce 1919 yılında emperyalizme karşı mücadele başlatılmış, milletimiz Anadolu’dan tarih sahnesine yeniden dönmüş ve yeni bir tarih yazmıştır. Çocuk, yaşlı, kadın, erkek herkes ayağa kalkarak bağımsızlık mücadelesi vermiş ve bugün özgürce yaşayabileceğimiz bir ülkenin temellerini atmışlardır. Ülkemiz bugün bulunduğu konum itibariyle daha güçlü, dünya ülkeleri arasında itibarlı bir konuma yükselmiştir. Eğitim seviyemizin artmasıyla birlikte , terör ve kısır çekişmelerden uzaklaşmaya başlanılmış, ülkemizin geleceğine dair ümitlerimiz çok daha artmıştır. Sahibi olduğumuz potansiyel genç nüfusumuz, bizim en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını emanet ettiğimiz gençlerimiz, onu koruyacak ve daha da yücelteceklerdir.

 Bu gün vesileyle başta Milli Mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, devletimizin bağımsızlığı, milletimizin hürriyeti için kanıyla, canıyla, kalemiyle, emeğiyle hizmet eden bütün büyüklerimizi saygı ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" dedi.

 

***************************

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün’den 19 Mayıs Mesajı

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayında. NGC Başkanı Düzgün, yayınladığı mesajında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıldönümünü Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk karşıladıklarını söyledi.

Düzgün “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Bu vesile ile Soma maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.


***********************

Niğde Ülkü Ocakları Yunus Kızıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayınladı. 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus KIZIL 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yazılı bir mesaj yayınladı. Yunus KIZIL mesajında;

"19 Mayıs, Türk tarihinde milli önem ve değere sahip olan, çekilen çilelerin ardından kutsaliyet kazanıp bayramlaşan mühim günlerdendir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık, mücadele ve inanç ateşi, tüm vatanın dört bir yanını sarmıştır. Kuvay-i Milliye ruhuyla sürdürülen ve Türk insanının topyekûn varlığını adadığı bu İstiklal Harbi, yokluklara, zorluklara ve etrafını çeviren tehdit çemberine rağmen zafere ulaşarak eşsiz bir yiğitlik destanının temel harcı olmuştur. Kurtuluşumuzun mimarı Gazi Mustafa Kemal’in “doğum günüm” diye nitelediği bu gün, “Ya istiklal ya ölüm”parolasıyla tam bağımsızlığa kilitlenen Türk Milleti’nin de yeniden doğduğu bir milattır.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle yakın zamanda Soma'da meydana gelen olayda çok sayıda maden işçimizin şehit olması bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Türk Milleti olarak Milli bayramımızı öylesine kara bir şekilde geçirmekteyiz. Türk Milleti’nin bağımsızlık aşkının, mücadeleci ruhunun, vatanın bölünmezliğine olan imanının ve cefakâr ahlakının çelikleşmiş ifadesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; gençliğimize ve tüm milletimize hayır getirmesini temenni ediyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cennet vatanımız uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!


******************

 CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan'ın Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


19 MAYIS MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLADIĞI GÜNDÜR


         19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın milletçe haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde; vatan ve millet uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunarım.

 

            19 Mayıs 1919, Türk Ulusunun uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.Bu mutlu Gün Büyük Önder Atatürk’ün onayıyla Cumhuriyet ve ülke bağımsızlığına sahip çıkacağına çok güvendiği Gençliğe Bayram Olarak hediye etmiştir.

 

           Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

 

         19 Mayıs Kurtuluşun,Milli Mücadelenşn Başladığı Gündür,

         19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin Temellerinin Atıldığı Gündür.

         19 Mayıs Yarınları Aydınlatan,Çağdaş,uygar bir yaşama yönlendiren,Tam Bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal ATATÜRK ün doğduğu gündür.

            

          Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimizi yürekten selamlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıl dönümünü en içten duygularımla kutlarım.


**************************

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi'nin 19 Mayıs Bayramı Basın açıklaması


CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ; Soma emekçilerinin yasını tutarken 19 Mayıs Bayramımızla da milli mücadele şehit ve kahramanlarını saygı ile anıyoruz”dedi.



 CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi Soma’da maden ocağında ekmek parası için canlarını veren emekçilerin yasını tuttuklarını ve acılarını hissettiklerini belirterek “ülkemizde çalışma koşulları her alanda ele alınmalıdır. İşçilerin sömürülmesi yerine haklarının da verilmesi gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İş güvenliği ve ucuz işçi mantığı farklı alanlarda işçilerin canlarına neden olan acılarında kaynağıdır”dedi.

CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi bu acı ile 19 Mayıs bayramının kutlandığını belirterek milli mücadele şehit ve kahramanlarımızı başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle anıyoruz”diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi şöyle dedi.” Atatürk’ümüz Samsun'a çıkarken tek güvencesinin, işgalcilere boyun eğmeyecek halkımızdı. Yediden yetmişe herkesi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı. Halkın ayrımsız her kesiminin gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi düşüncesi ile Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Mustafa Kemal Atatürk halk ile birlik oldu. Bir oldu halk ile zafer kazandı. Cumhuriyeti kurdu. Geçlerimize emanet ettiği Cumhuriyetimiz içinde hedef olarak çağdaş medeniyetler seviyesinin ötesini işaret etti. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'in halka, gençliğe güvenini onlarla yürüdüğü yolda başlattığı devrimlerde aldığı sonuçlarla da  tüm dünyaya gösterdi. Temel felsefesi yurtta ve dünyada barış hedefi insanın mutluluğu refah düzeyin yüksek olması idi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mücadele arkadaşlarını özlemle sevgiyle, minnetle ve saygıyla selamlıyoruz. Çünkü onun ışığında ülkemiz gelişti bugunlere erdi. Bundan sonrada onun değerlerinin sahipleneni olmaya devam edeceğiz.  Tüm gençliğimizin 19 Mayıs bayramını içtenlikle kutluyorum”dedi.

***********************



Editör: TE Bilişim