FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminde mücadele ederken şehit düşen ve yaralanan gazileri anmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ömer Halisdemir Bisiklet Turu ekibi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrine ulaştılar. Çankırı 18 Vites Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 10 sporcu da Çankırı'dan 415 kilometre yol kat ederek şehitliğe gelip Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti. Çankırı'dan gelen bisikletli grup ise, 9 şehidin mezarından getirdiği toprağı, Halisdemir'in kabrine serpti.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir için düzenlenen ve 10 Temmuz’da start verilen ve 25 bisikletçinin katılımıyla 15 Temmuz meydanında başlayan pedallar Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in kabrine gelinmesiyle sona erdi.

Tura katılan bisikletçi Gazi Bilir de, Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz gecesi Türk milleti için kendini feda ettiğini dile getirerek, "Ömer Halisdemir için biz ne yapsak azdır. Amacımız 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in adını unutturmamak; terimizi, yaşımızı akıtacağız, o bu vatan için kanını, canını her şeyini verdi. Biz de bu vatan için elimizden ne geliyorsa bir sporcu olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde de bisiklet turu yapıldığı için mutlu olduğunu ve tur için Antalya'dan geldiğini aktaran Yiğit Eryılmaz, “Antalya’dan 4’ncü Ulusal Ömer Halisdemir bisiklet turu için geldim. Milli sporcuyum geçen yıl da katılmıştım bizim için duygusal anlamı çok büyük, manevi değeri olan bir turdu. Bu sene de bize pandemi sürecinde bile bu fırsatı sunan Arnavutköy Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Mutluyuz, iyi ki gelmişiz." ifadelerini kulandı.

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen ve darbenin seyrini değiştirmesi nedeniyle simge isimlerden biri haline gelen Astsubay Ömer Halisdemir'in Bor ilçesi Çukurkuyu Beldesi'nde bulunan şehitlikteki kabrini ziyaret eden çok sayıda vatandaş, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, duygulu anlar yaşadı.

İlim Yayma Cemiyeti ve Cihannümadan Kahraman şehidin kabrine ziyaret

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında darbeci generali öldürüp, kalkışmanın seyrini değiştiren, kendisi de şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Bor ilçesindeki mezarını çok sayıda kişi ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim