Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından uygulanan, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde yürütülen, “Gönül Elçileri” projesi kapsamında, Niğde Valisi Alim Barut’un eşi Miyase Hanımefendi himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonunda Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Öğretmenlerine tanıtıldı.


İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonunda düzenlenen programa Miyase Barut Hanımefendi, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve eşi, idareciler ve okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bünyesindeki hizmetlerle ilgili olarak ülke çapında başlatıldığını ve Başbakanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde Niğde’mizde de Sayın Valimizin eşi Sayın Miyase BARUT Hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Evde bakım hizmetleri hakkında da bilgi veren Mercan, “Niğde’de 3000’e yakın evde bakım hizmeti uygulanmaktadır. Toplum olarak ne yapabiliyorsak bu çocuklarımız için elimizden geleni yapalım. Ev ziyaretleri yapalım, Sevgi Evlerimizi ziyaret edelim. Biz istiyoruz ki, etrafımızda konuyu bilmeyen ama istekli olabilecek koruyucu aileleri bulalım ve onlara bu hizmeti tanıtalım. Sizler rehber öğretmenlerimiz olarak bu konulara hâkimsiniz ve bilgi sahibisiniz. Gelin bu işi sizlerle hep beraber yürütelim” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gönül Elçileri Projesinin Niğde ayağını kurumumuz olarak en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Bu bir angarya olarak görülmemeli, vicdan sahibi her insanın bu konuya hassasiyetle yaklaşacağı kanaatindeyim. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Uzman Cemil Öztürk, Koruyucu Aile Hizmetleri ve bu hizmetlerin yürütülme safhaları hakkında bilgilendirme yaptı. Ülke genelinde bu konunun uygulanması aşamalarında karşılaşılan sorunlar özetlendi. Niğde genelinde proje başlamadan önce mevcut koruyucu aile sayısı 3 iken, bu sayı yürütülen Gönül Elçileri projesi sayesinde 16’ya çıktığı ve daha da artacağı bildirildi.

Toplantı sonrası rehber öğretmenlere konu ile ilgili form dağıtıldı ve Gönül Elçileri Projesinin okullarda ve çevrede en iyi şekilde tanıtılması gerektiği söylendi.



Niğde Gönül Elçileri Birarada… Ya Siz?












 



Editör: TE Bilişim