Niğde Şehit Varol Tosun Ortaokulu 7. Sınıf öğrenci Belinay Çınar ile Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren “Benim Ustam Projesi” kapsamında Başsavcılık Makamında bir araya geldi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı kararı ile Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık kapsamında MEB’e bağlı Şehit Varol Tosun Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerine “Benim Ustam Projesi” uygulanmasına karar verilmişti. Niğde Valiliği öncülüğünde Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında 7. Sınıf öğrencileri gelecekte yapmak istedikleri mesleklere mektuplar yazmakta, mektup yazdığı mesleği icra eden meslek erbapları ile bir araya gelmektedir.

Gelecekte yapmak istediği Cumhuriyet Başsavcılığı mesleğinde mektup yazan Şehit Varol Tosun Ortaokulu 7. Sınıf öğrenci Belinay Çınar ile meslek erbabı Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren Başsavcılık Makamında bir araya gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı mesleği hakkında sohbet etti. Cumhuriyet Savcısı cübbesini giyerek Başsavcılık Makam koltuğuna oturan Belinay Çınar gelecekte yapmak istediği mesleği deneyimleme fırsatı elde etti.

Şehit Varol Tosun Ortaokulu 7. Sınıf öğrenci Belinay Çınar ile Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren’i bir araya geldiği buluşmaya İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Onur Özcan ile Gülcan Kodar, Şehit Varol Tosun Ortaokulu Müdürü Niyazi Meral, Müdür Yardımcısı Serhat Erbaş, Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen Melahat Özdemir katılım sağladı. “Benim Ustam Projesi” öğrenci -  meslek erbabı buluşması fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Proje 1

Nevşehir’e şehit ateşi düştü Nevşehir’e şehit ateşi düştü

Editör: Selim GÖKEL