Kendilerine “Başbuğ Ülkücüleri” adını vermişler.. Kamuflaj..
Söylediklerinde, yazdıklarında, bu güne kadar yaptıklarında, Türkeş’e tek atıf yok, adlarından başka..
Söylemlerinin omurgasını “Türk-İslam Sentezi Ülkücülüğü” oluşturmakta.. Bu da kamuflaj..
Ülkücü Hareket’in bünyesinde ve seçmen potansiyelinde mühim yer sahibi olan muhafazakâr ve mütedeyyin yapıya yaslanarak, onun arkasına saklanarak yürümek istiyorlar..
Onlar aslında “Fethullah Örgütü”..
Artık büyük bir para ve insan potansiyelinin üstünde oturuyorlar ve AKP sonrası için kendilerine “YUVALANACAK” bir adres arıyorlar..
 
İnternetteki “danışıklı” röportajı okudum..
Zaten tahmin ettiğim şeyler gördüm yazılanlarda..
Kullanılan bazı cümleler şu anda internetteki bazı “Ülkücü” başlıklı guruplarda Fethullah örgütünün mensuplarının kullandığı cümlelerdir.
( Bunun bir örneği “80 Sonrası Ülkücüler” adlı tartışma platformudur. Üyesi olduğum bu gurupta zorlayıcı sorularım neticesinde bazı kişiler Fethullahçı olduğunu, geçmiş seçimlerde AKP’ye oy verdiklerini, bu seçimde de MHP’ye oy vermeyeceklerini itiraf etmek zorunda kalmışlardır. İsteyenler bu guruba dahil olarak orada bu söylediğim yazışmaları görebilirler.  )
Fethullah örgütünün mensupları bu gurupta -ve internet ortamındaki başka zeminlerde- kasetler yayınlanmadan önce imalı sözler sarfediyorlardı. Daha sonra ne söylemek istediklerini görüp anladık.
 
Fethullah örgütü BOP sürecinde Türkiye’yi dirençsiz hale getirmek için ABD’nin para, uzman ve teknoloji desteği ile ve de Türk Devleti kurumları içindeki yandaş ve işbirlikçilerle,  özellikle Türk Ordusu’nun direniş kabiliyetini zayıflatmak üzere her türlü düzmece belge ile “şüpheli” konumuna düşürdükleri subayları, gazeteci ve yazarları, keza toplum önderi hüviyetli kişileri hukuku zorlayarak tutuklatmaktadırlar. Yıllar sonra bu insanların suçsuz ve belgelerin de “çakma” olduğu ortaya çıkacak olsa bile o yıllar içinde Türkiye belki de Libya benzeri iç kalkışmalı, dış müdahaleli bir bölünme sürecini yaşamış olacak ve o sırada direnecek unsurların -öncülerinin ve komutanlarının- mühim kısmı zaten tutuklu olacaklardır.
 
Fethullah örgütünün iki belirgin amacı var ;
Biri ve öncelikli olanı, önümüzdeki seçim sonrasında ABD talimatı olarak AKP tarafından parlamentoya dayatılacak olan, içinde (AKP’nin güç oranına bağlı olarak) “Özerk yönetim” yada “Federasyon” içerecek olan “Yeni Anayasa”yı parlamentodan geçirebilmek için buna direnecek tek unsur olan MHP’yi bu seçimden olabildiğince güçsüz çıkarmak, haliyle AKP’yi de olabildiğince güçlü çıkarmaktır.
Kasetler bunun için hazırlanmış ve kullanılmıştır. Ama netice beklenen gibi olmamıştır. Anketlerde de görülmektedir ki ilk hafta bir duraksama ile 1-2 puan gerileyen MHP oyları devam eden haftada %22’lere kadar çıkmıştır (Mynet haftalık anketi).. Çünkü halk, yayınlananları her ne kadar tasvip etmese de, bunun bu şekilde komplolarla hazırlanıp teşhir edilmesini daha çok ayıplamıştır. Daha da ötesi, MHP’nin şimdiye kadar yaşanmamış olan böyle bir kirli kampanyaya neden “hedef” olduğunu merak etmiş, bunun sebebini öğrenince de MHP’ye daha fazla sahip çıkma gereği duymuştur.
Özetle kaset ters tepmiştir.
 
Fethullah örgütünün ikincil amacı da hazır bu hırpalanmış ortamı değerlendirip MHP’yi kontrol altına alabilecekleri yeni bir yapılanmanın önünü açmaktır.
Çünkü Fethullah örgütü her ne kadar ABD projelerine yol açmak için yaratılmış ve üretilmiş olsalar da ( Tıpkı PKK gibi, Taliban gibi, El kaide gibi) ilanihaye kontrol altında tutabilecekleri bir güç olmaktan çıkmıştır, kendisi artık büyük bir para ve insan gücünün üstüne oturmaktadır. Bu güç düzeninin devamı için, artık misyonunu tamamlamak ve enerjisi tükenmek üzere olan, tıpkı ANAP gibi çözülme  süreci başlamış olan AKP’nin akıbetinin de ANAP gibi olma ihtimaline bir hazırlık olarak MHP’yi ele geçirmek hülyaları vardır.
Bu bizce ihtimal dahilinde olmasa da onlar bunu vehmetmektedirler ve bu konuda yoğun bir çaba sarfetmektedirler.. Kurdukları cümleler bu bakış açısıyla bir daha okunduğunda bu söylediklerimizin ipuçlarını o yazılanlarda ve yapılanlarda görmek mümkün olacaktır..
 
İşin özeti budur..
Ve direnişin tek adresi MHP’ dir !


30/05/2011