Niğde - Bor arası yolcu ücretlerine zam yapıldı. Merkezi Bor İlçesinde bulunan  Sınırlı Sorumlu 10 Nolu Otobüs ve Münibüsçüler Kooperatifi Niğde ve Bor İlçesi arasında yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı

Hükümet tarafından son zamanda hemen hemen hergün akaryakıta zam yapılıyor. Artan akaryakıt maliyetlerinden dolayı Niğde - Bor arası yolcu taşıma ücretlerine de  zam yapıldı. Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığının onayladığı zam ile Niğde Bor arası tam yolcu ücreti 10 lira oldu. Öğrenci ise 8,50 olarak tespit edildi. 

ÖĞRENCİ ÜCRETİ TAM ÜCRET GİBİ

Başka illerde tam yolcu ücreti ile öğrenci ücreti arasında yarı yarıya fark olurken, Niğde - Bor arası  öğrenci ücreti tam ücrete çok yakın olması öğrencilerin tepkisine yol açıyor. 

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ TEPKİ ÇEKİYOR

Diğer yandan, öğrenci servis ücretleri de sık sık değişiyor. Öğrenci servis ücretlerinin olması gereken rakamlardan çok yüksek olduğunu belirten veliler, Niğde'de okul servislerinin kendi aralarında anlaşarak tekelleştiğini, ücretlendirmelerin fahiş rakamlarla yapıldığını, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarelerinin etkisiz kaldığını belirterek  tepki gösteriyorlar. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in müdahil olmasını isteyen veliler, servis ücretlerinin çok yüksek olmasından dolayı bir çok öğrencinin okul değiştirdiğini, servis ücretlerini karşılayamayan bazı velilerin açık  liseleri tercih ettiğini de belirttiler. 

 

Editör: TE Bilişim