Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Üniversitesi kampüsü içerisine kat karşılığı yaptırılan 4 bin kişilik öğrenci yurdunun tamamlandığını söyledi. 

Niğde İl Genel Meclis üyeleri üniversite kampüsü içerisine yaptırılan 4 bin kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’den bilgi aldı. Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin: “Meclisimizin geçen yıl aldığı kat karşılığı modeli ile yurt yapma kararının akabinde 1 yıl gibi kısa bir süre geçmesi sonucunda 4 bin kişilik kredi yurtlar kurumuna kira karşılığı yapmış olduğumuz yurtlar tamamlandı ve teslim edildi. Toplam 32 bin metre karelik arazi üzerine 74 metrekare kapalı alan ile yaklaşık 120 milyon gibi bir TL’lik yatırım, devletin cebinden 1 kuruş para çıkmadan ülkemiz ekonomisine ve ilimiz üniversitesine kazandırılmıştır” dedi. Peşin, İl Genel Meclisinin yeni almış olduğu karar ile yeniden 2 bin 300 kişilik yurdun kat karşılığı yapılarak karşılığında da İslami Bilimler Fakültesinin yapılmasına karar verildiğini belirtti. Peşin: “Önümüzde hafta çıkılacak ihale ilanıyla ile birlikte ilimize 4 bin kişilik yaptırılan yurda ilaveden 2 bin 300 kişilik bir yurt 10 bin metrekare kapalı alanda İslami Bilimler Fakültesinde yine Niğde İl Özel İdaresi tarafından kazandırılmış olacaktır” dedi.

Peşin; “Yaptığımız yurtlar iki aşamada yapıldı. 2 bin ayrı 2 bin ayrı olmak üzere iki ayrı müteahhitte teslim edildi. Her 2 bin kişilik yurdun karşılığında il özel idaremize 500 kişilik yurt mülkiyeti elde edilmiştir. Bu 500 kişilik yurtta il özel idaremiz yaklaşık yılda 1 milyon 750 bin TL gibi bir kira bedeli elde edecek. Bu yurtların işletmesini kredi yurtlar kurumu üstlenmiştir 15 yıl boyunca yapılacaktır. Ben bu yatırımı ilimize kazandırmasında büyük emekleri olan meclis üyelerimize, il özel idaremize valimize ve milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilişim