24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile “Yeni Bin Yılın Öğrencileri ve Öğretmenleri” konulu konferans düzenlendi.
 
Niğde Üniversitesi tarafından  Konferans Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda dün saat 14.00’de başladı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafize Keser’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa ayrıca Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süreyya Gürer ve çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı. Konferansta konuşma yapan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafize Keser konuşmasının başında ilköğretimini ve ortaöğretimini Niğde’de tamamladığını ve Niğdeli olduğunu söyledi.
Keser ayrıca “İlköğretimimi ve ortaöğretimimi tamamladığım memleketimde böyle bir konuşma yapmak gurur ve heyecan verici. Biraz farklı bir konuşma olsun ve günümüzdeki gelişmelere de uygun olsun diye epey bir zaman konu seçimi yapmak zorunda kaldım. En son genç asistanlarla, öğretmen adayları ile konuşunca, ortaklaşa buradaki konferansın konusunu seçtik. Bana bu konferansın konusunda ve hazırlanışında yardım eden arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Konferansımızın konusu yeni bin yılın öğrencileri ve öğretmenleri. Ben size bu konuyu şu başlıkları altında sunmak istiyorum. Bunlar; Bilgi toplumu, Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ilişkisinden söz edeceğim. Yeni bin yılın öğrencilerinin özellikleri nelerdir? Bu öğrencilerin farklılıklarının nedenleri neler? Bu konularda üniversitelerde yapılmış araştırmalar nelerdir? Ve bunların toplamı son söz ile konferansımızı tamamlamayı düşünüyorum. Dünyadaki tüm ülkelere baktığınız da hepsi bilgi toplumu olmayı hedefliyorlar. Bilgi toplumu olabilmek için de ABC okur-yazarı, bilgi okur-yazarı, bilgisayar okur-yazarı, internet okur-yazarı yetiştirmeyi düşünüyorlar. Bunun için bütçelerinden çok ciddi para ayırdıklarını biliyoruz.
Dünyadaki gelişmelere paralel olarak sıkça duyduğumuz kavramlar gittikçe farklılaşıyor. 80’li yıllarda biz çoğunlukla herkes için internet sloganının dünyada egemen olduğunu görüyoruz. Şimdi ise bilgi çağı, bilişim çağı kelimelerini duyuyoruz. Yine dünyamız da değişiyor, bilgi miktarı çok fazla artıyor, teknolojik gelişmeler baş döndürücü biz hız aldı. Bilgisayarsız bir yaşam düşünülemez oldu. Facebook’a girmeden bir yaşam düşünülemez gibi kavramlar konuşuluyor. Bilgi toplumu olmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye’de az gelişmiş ülkeler kategorisinde. Peki, nasıl bilgi toplumu olacağız? Bunu için iyi bir bilgi tüketicisi, iyi bir bilgi üreticisi ve ürettiği bilgileri pazarlayabilen eleman yetiştirebilmesi gerekir”dedi.
Editör: TE Bilişim