Niğde'de yağmur nedeniyle okul içerisindeki İstiklal Marşı töreninin okul bahçesinde olduğunu sanan 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş’ın, Atatürk büstü önünde yağmur altında tek başına İstiklal Marşı'nı okuması sosyal medyada takip rekoru aldı.

VİDEO SAYFANIN ALTINDA

Merkeze bağlı Kiledere beldesindeki Şehit Emrah Eryılmaz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş, geçen hafta cuma günü son dersten sonra İstiklal Marşı törenine katılmak için okul bahçesine çıktı.

Okul yönetimi ise yağış nedeniyle İstiklal Marşı törenini okul içerisinde yaptı. İstiklal Marşı'nın okunmaya başladığını duyan küçük Kerim, yağmur altında hazır ol vaziyetinde İstiklal Marşı'nı tek başına okudu.

Küçük Kerim’in bu hareketinin fotoğrafını çeken bir veli, fotoğrafı sosyal medyada yayınladı. Fotoğraf sosyal medyada rekor kırarken, küçük Kerim'in milli ve manevi değerlere gösterdiği saygı arkadaşlarını, öğretmenlerini ve ailesini duygulandırdı.

3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş hava yağışlı olduğu için törenin içeride yapıldığını söyleyerek, "İstiklal Marşı için sırada birinci olmak için koştum. İstiklal Marşı başladı ben de saygı duruşunda durarak İstiklal Marşı'nı tek başıma okudum” dedi.

Baba Gökhan Ertaş ise "Öğretmenlerinin katkısı çok fazla. Oğlumla gurur duydum, yaptığı davranış beni çok duygulandırdı” dedi.

Kerim’in güzel hareketini gören Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz ise Kerim’in kasabanın gururu olduğunu belirterek, tebrik ederek tablet bilgisayar hediye etti.
Editör: TE Bilişim