Cumhuriyet İlk/Orta Okulu’nun bitmeyen ek bina inşaatı nedeniyle ısınma sisteminin devreye sokulmaması yüzünden çocuklarının üşütüp, hastalandığını belirten veliler okul idaresine isyan ettiklerini sosyal paylaşım sitelerini üzerinden dillendirdiler.

 

     Görüşlerini almak istediğimiz veliler çocuklarımızın eğitim-öğretimi engellenir endişesiyle isimlerini vermek istemediler.

 

 Tepkilerini sosyal paylaşım sitelerinde:

 

   “YAZIKLAR OLSUN !!!- 4+4+4' lük eğitime dört dörtlük bina.Niğde Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2012 Eğitim yılı başladığı günden beri tadilat var.Çocuklar kazma,kürek,çekiç sesinden ders yapamıyor. Tamirat olduğu için kalorifer iptal edilmiş, öğrenciler bahçede güneşin sıcağından faydalanarak ısınıyor..”

 

      “Bir okul günün teknolojik koşullarına göre anca böyle büyütüle bilir.  Uganda değil Türkiye’nin Niğde ili.2012 yılında Niğde de Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve hiç bir yetkili bu ilkel durumu görmüyor.”

 

      “Ağabey bende bu okulda okudum benim zamanımdan berri tadilat var bu okulda hiçbiride başarıyla sonuçlanmadı bütün yazı bahçede düğün yaparak geçirirler eğitim başlayınca tadilat başlar bu çocukların geleceği kimin umurunda Allahtan senin gibi duyarlı ağabeyler varda velileri bilinçlendiriyor idarecileri kınıyor senide saygıyla selamlıyorum...”

 

     İfade eden veliler eğitim iş kolunda örgütlü sendikalarının suskunluk içinde oluşunu da hayretle karşıladıklarını “diğerlerinden beklemeyiz fakat eğitim-sen’in tepkisizliğine anlam veremiyoruz. Onlara da yazıklar olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

      Okul idaresinin ve İl Milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin suskunluğunu koruduğu, ek bina inşaatının ve tadilatın ne zaman biteceği, yaklaşan kış mevsimi koşullarında öğrenci ve öğretmenlerin nasıl ısınacağı,eğitim-öğretimin nasıl yapılacağı sorularını öğrenci velileri bir birine sorarak muhatap aramaktalar.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim