Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından eğitimlerine devam etmek üzere 37 öğrenci Niğde’ye geldi. Van depreminin ardından Niğde’ye gönderilen öğrenciler, pansiyonlu okullara yerleştirildi.


Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen öğrencileri Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan ve Şube Müdürü Yakup Yılmaz karşılayarak birlikte kahvaltı ettiler.

Van ve Erciş’ten gelen öğrencileri Niğde’de görmekten duydukları mutluluğu ifade eden Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, öğrencilerin eğitimlerini Niğde’de sürdüreceklerini belirterek öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık da, Niğde’ye gelen bütün öğrencilerin lise son sınıfta olduğunu belirterek, öğrencilere üniversiteye hazırlık ve psikolojik yardım dahil olmak üzere her türlü destek verileceğini ifade etti.

Öğrencilerin Niğde Atatürk Lisesi’ne kayıt edildiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Akbıyık, “Çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntı ve acılardaki sosyal tahribatı önlemek için gece gündüz çalışmaya hazırız. Bu konuda gerekli her türlü tedbiri aldık” diye konuştu. Şube Müdürü Yakup Yılmaz da öğrencilerin kıyafet, kırtasiye ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kendirliler Grup tarafından karşılandığını söyledi. 



Editör: TE Bilişim