Niğde Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu aracılığıyla düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu Müdürü  Dr. Yaşar Ali SULAK’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Mehmet Demiralp, akademik personelimiz, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Cumhuriyet Dönemi İş Kanunları hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan ve iş sağlığı ve güvenliğinin ilk kez müstakil bir kanunda ele alındığını söyleyen Dr. Yaşar Ali Sulak, işverenin yükümlüklüleri konusuna da değinerek bilgilendirme yaptı.

Konferans konuşmacısı Dr. Yaşar Ali Sulak konuşmasının devamında iş sağlığı ve güvenliği kanununun detaylarından bahsederek “İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi yapılacak. İş kazaları ve meslek hastalıklarının kayıtları daha etkin ve güncel hale getirilecek. 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu altı aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturulacak. İşyerlerinde acil durum planları hazırlanacak. İşveren tüm çalışanlarını, iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma hayatına dair hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirecek” diye konuştu.

İşverenin tüm çalışanlarını, iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma hayatına dair hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirmesi gerektiğini belirten Dr. Yaşar Ali SULAK konuşmasının bitiminde, çalışan kişinin, ciddi ve yakın tehlikeyle karşı karşıya kaldığında çalışmaktan kaçınma hakkını kullanabileceğini vurguladı.

Konferansın sonunda öğrenci ve katılımcıların sorularına cevap veren konferans konuşmacısı Dr. Yaşar Ali Sulak’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener teşekkür plaketi takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim