Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektörlüğünün, Üniversitesinin daha önceden açılmış olan 4 Lisans 6 Önlisans  programına 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci alınması konusundaki teklifleri Yükseköğretim Kurulunun toplantılarında incelenerek uygun görüldü.

Öğrenci alımına izin verilen Lisans programları kapsamında, Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Peyzaj Mimarlığı Bölümüne 60, İletişim Fakültesi Radyo,Televizyon ve Sinema Bölümüne 60, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne 40 ve Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümüne 50 kontenjan verilmiştir.

Önlisans programları kapsamında ise Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Adalet Bölümüne 50 yine aynı Yüksekokulun Aşçılık (İkinci Öğretim) Bölümüne 30, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümüne 40, Bor Halil-Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümüne 40, Bor Meslek Yüksekokulu Tapu Kadastro Bölümüne 40 ve Ulukışla Meslek Yüksekokulu Raylı Sistemler İşletmeciliği Bölümüne 30 öğrenci kontenjanı verilmiştir.

Öğrenci Alımı Uygun Görülen Lisans ve Önlisans Program/Bölümler ve Kontenjanları

Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu

Programın/Bölümün Adı

Uygun Görülen Kontenjan

Lisans

Mimarlık Fakültesi

Peyzaj Mimarlığı

60

İletişim Fakültesi

Radyo,Televizyon ve Sinema

60

Güzel Sanatlar Fakültesi

Tekstil ve Moda Tasarımı

40

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Sağlık Yönetimi

50

Lisans Toplam

210

Önlisans

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri MYO

Fizyoterapi

40

Niğde Sosyal Bilimler MYO

Adalet

50

Niğde Sosyal Bilimler MYO

Aşçılık (İkinci Öğretim)

30

Bor Halil-Zöhre Ataman MYO

Grafik Tasarım

40

Bor MYO

Tapu Kadastro

40

Ulukışla MYO

Raylı Sistemler İşletmeciliği

30

Önlisans Toplam

230

GENEL TOPLAM

440

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  öğrenci alımı yapılacak olan yeni Lisans bölümlerine 210, Önlisans bölümlerine ise 230 kontenjan olmak üzere toplamda 440 yeni öğrenci kontenjanı verilmiştir.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, eğitim-öğretim kalitesini artırmak ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine yeni programlar kazandırmak için yoğun bir gayret sarf ettiklerini belirtti. Çalışmalarının neticeye varması dolayısıyla oldukça memnun olduğunu da ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, alınan kararın Üniversitemize ve Niğde’ye hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim