Niğde Öğrenci Meclis Başkanı Abdullah Adem Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Öğrenci Meclisi başkanlığına aday oldu. 
Niğde’de geçtiğimiz günlerde yapılan Öğrenci Meclis seçiminde Meclis Başkanı olan Abdullah Adem Aydın, TBMM Öğrenci Meclis Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Şehit Efe Osman Apaydın Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Aydın, Niğde İl Genel Meclisine giderek kendisini tanıttı. Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna ve meclis üyeleri ile tanışan Aydın, ‘‘Benim amacım benim ilkem Allaha layık kul olmak resulüne layık ümmet olmak ve sultan fatihe atalarımıza layık torun olmaktır ve tek hedefim mazluma nefes zalime kafes olmaktır ve bunu da mecliste dile getireceğim’’ dedi.
İl Genel Meclisinde toplantıda TBMM Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçildiğinde önemli çalışmalara imza atacağını belirten Abdullah Adem Aydın konuşmasında şunları söyledi; ‘‘Demokrasi eğitimi ve öğrenci meclisleri yönergesinin 30. Maddesi gereğini iletmek istiyorum. Meclis çalışmalarına etkin ve verimli bir şekilde katılacağıma, meclis tarafından verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğime, demokrasi kültürünü okulda ve toplumda yaşatacağıma, milli ve manevi değerler ile insan hak ve özgürlüklerine saygı duyacağıma, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve demokratik hedeflere ulaşmak için azimle çalışacağıma and içerim. Ben ilimizde yaşanan bu seçim sürecinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadan ve demokrasi kültürünün tamamen özümsenmiş olmasından dolayı çok mutluyum. Yorucu zor ve zevkli olan bu süreçte seçim çalışmalarının huzur içinde geçmesini sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar’a teşekkür etmek istiyorum’’ diye konuştu.

Meclisin ilk toplantısını Niğde’de yapacak

Bu topraklarda Ömer Halisdemir olmak ümidiyle yatıp şehit olmak rüyasıyla kalkan milyonlarca binlerce genç olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Aydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 
‘‘Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı siz büyüklerimiz gibi aynı tepkiyi koyarak seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durarak onu ve ülkemizi yalnız bırakmadık Allah’a şükür. Ben buradan darbe girişiminin akamete uğramasında önemli rol oynayan Şehit Ömer Halisdemir’in memleketi olan yerden sesleniyorum. Bu topraklarda Ömer Halisdemir olmak ümidiyle yatıp şehit olmak rüyasıyla kalkan milyonlarca binlerce genç vardır şuanda bu salonda bulunanlar gibi. Ben buradan Türkiye öğrenci meclis başkanlığına aday olacağımı açıklıyorum. Allah nasip eder de seçilirsem meclisin ilk toplantısını Ömer Halisdemir’in memleketi olan ilimizde yapacağız. İkinci toplantımızı ise Meclis Başkanımız İsmail kahraman’la birlikte Kudüs konu başlığı altında yine ilimizde gerçekleştireceğiz. Bu kutlu yürüyüşte medeniyetin fitilini ilimizde ateşleyeceğiz. Benim bir amacım var belirli kurallar doğrultusunda bir amaç uğruna ilerleyeceğim."
Editör: TE Bilişim