Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi 4. Olağan Şube Genel Kurulu 04 Aralık 2010 Cumartesi günü Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilciliği Binasında Yapıldı.
4. Şube Olağan Genel Kuruluna Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa AKKAŞ, Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat Sekreteri M. Yaşar  ŞAHİNDOĞAN, MHP İl Başkanı Hikmet BEKİL, MHP İlçe Başkanı İmdat YAĞMUR, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin BULAT, MHP Başkan Yardımcısı C. Cemil ERKUL, Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa GÖKHAN, Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Rasim ASKER, Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Osman SERT, Türkiye Kamu-Sen'e Bağlı Sendikaların Niğde Şube Başkanı ve İl Temsilcileri ile Şube Delegeleri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ bir selamlama konuşması yaptı. UĞRAŞ konuşmasında şunları söyledi:
" Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi’nin 4. Olağan Şube Genel Kuruluna teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür eder, sevgi ve saygı ile selamlarım.
Kutsal değerleri kişisel menfaatleri için kılıf olarak kullanan zamane güçlüleri ile her daim ihaneti şiar edinmişlerin cirit attığı meydanda ‘Biz de varız’ diyebilme cesaretini gösteren siz değerli Türk Eğitim-Sen’liler sayesinde hem Türkiye genelinde yetkili sendika olmanın ve hem de Niğde’de her yıl üye sayımızı artırmanın haklı gurur ve sevincini yaşamaktayız. Son yedi yıllık süreçte çekmediğimiz sıkıntı, uğramadığımız ihanet, görmediğimiz baskı ve tehdit kalmadı. Özellikle Niğde’mizde yaşadığımız sıkıntılar hepinizin malumudur. Ama Allah’a şükürler olsun ki bu kahpeliklere hep beraber eğilmeden, bükülmeden, inandıklarımızdan taviz vermeden dimdik, onurlu ve omurgalı bir karşı duruş sergiledik. Bu onurlu ve omurgalı duruşu sergileyen tüm Türk Eğitim-Sen üyelerine selam olsun.
Değerli konuklar,
Son yedi yıl içerisinde ilimizde malum sebeplerden dolayı üye kaybı yaşadık. Sıkıntılar çektik. Bu sıkıntıları sadece üyelerimiz ve şube yönetimi olarak bizler çekmedik. Bizlerle beraber eşlerimiz, ana-babalarımız, çocuklarımız da aynı sıkıntıları çektiler. Onlara istemeden de olsa acılar çektirdik. Eşlerimize, çocuklarımıza zaman ayıramadık. Anne-babamızı çoğu zaman ayda bir defa ancak görebildik. Çoğu zaman sabahın köründe evimizden çıktık, gece yarıları evimize yorgun-argın döndük. Sabah çıkarken uyuyan çocuklarımızı, ancak akşam döndüğümüz zaman yine uyurken bulduk ve uykuda yanaklarına küçücük bir öpücük kondurduk. Haberleri bile olmadı. O vefakar ve cefakar eşlerimizi çok ihmal ettik. Ne için..? İnandığımız, gönül verdiğimiz değerler için. Belki zaman zaman gönül koyar gibi olmuşlardır ama sağ olsunlar onlar da bizi anladılar ve zorluk çıkarmadılar. Çünkü biz Türk Eğitim-Sen'i salt bir sendika olarak görmüyoruz. Türk Eğitim - Sen'i Türkiye'nin sendikası yapan onun sayı itibarıyla en fazla üyeye sahip olması değildir. Türk Eğitim Sen'i Türkiye'nin sendikası yapan temsil ettiği değerlerdir. Bütün arkadaşlarım her şeyden önce şunu bilmelidirler ki Türk Eğitim- Sen’de tek bir üyesini bile feda etmeyecek kadar kardeşlik bilinci, tutamayacağı sözü vermeyecek kadar meslek ahlakı, üyelerinin kendisine emanet ettiği gücü başkalarına peşkeş çekmeyecek kadar dürüstlük, üyelerinin hakkını ne pahasına olursa olsun koruyacak kadar kararlılık ve cesaret, ekmeğini yediği devletine ihanet etmeyecek bir milli şuur ve manevi değerler, üstad Necip Fazıl'ın deyimiyle, ham softa ve kaba yobazların ellerinde harcatmayacak kadar yüksek iman vardır.
Değerli dostlar;
Bugün itibariyle Niğde’mizde sendikamıza karşı büyük bir teveccühün olduğunu memnuniyetle görüyor ve siz saygıdeğer dostlarıma müjdeliyorum. Özellikle 2008-ve 2009 yıllarında üye yapmakta çok zorlanıyorduk. Günlerce okulları dolaştığımız halde çoğu zaman elimiz boş dönüyorduk. Ama 2010 yılında Mayıs mutabakatından önce ve sonrasında bu güne kadar çok güzel bir hava yakaladık. Allah’a hamdolsun gittiğimiz yerlerden eli boş dönmüyoruz. Eğitim çalışanları artık Türk Eğitim-Sen’i bir kurtarıcı olarak, bir can simidi olarak görmeye başladılar. Bunda Türk Eğitim-Sen’in ve Türk Eğitim-Sen üyelerinin ilkeli ve onurlu duruşları, “Bizim İlkemiz, Önce Ülkemiz” anlayışı, “Türkiye Sevdâmız, Ekmek İçin Kavgamız” düsturu büyük rol oynamıştır. İsimlerini not ettiğimiz, hafızalarımıza silinmemecesine kazıdığımız ve elbet bir gün –ama bu dünyada, ama Rabbimizin katında- yakalarına yapışacağımız bazı makam sahiplerinin müdahalesiyle sekizyüzlere düşen üye sayımız, Allah’a çok şükür, bu gün itibariyle bin sayısını aşmış durumdadır. Bu artışın daha da hız kazanacağının sinyallerini kurum ziyaretlerimizde alıyoruz. Türk Eğitim-Sen’in ilkeli duruşu ve istikrarlı büyümesi dostlarımıza güven, art niyetli, menfaatçi ve omurgasızlara da endişe ve korku vermektedir.
Kıymetli konuklar;
Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın ki, yarınlarımız çok daha güzel olacaktır. Herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır. Meydanı boş zannedenlerin, “ben yaptım oldu” zihniyeti ile hareket eden kendini bilmez ihanet çetelerinin çirkin maskeleri Türk Eğitim-Sen sayesinde tek tek düşürülmektedir ve düşürülmeye de devam edecektir. En son KPSS sınavında yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüğün Genel Merkezimiz tarafından ortaya çıkarılması, hak ve hukukun, emeğin, dürüstlüğün tarafı olanları son derece memnun; rahmetli M. Akif ERSOY’un tabiriyle “hak namına haksızlık” yapanları da aynı derecede huzursuz ve rahatsız etmiştir. Bu “hak namına haksızlık” yapan güruh, sendikamıza da çamur atmaya kalkmış, ancak hevesleri de kursaklarına kalmıştır. Onun içindir ki ben bir kez daha Türk Eğitim-Sen’li olmanın haklı gururunu yaşıyorum.
Kıymetli Arkadaşlarım,
Şubemizde elde ettiğimiz bir başarı varsa, bunda en küçük pay sahibi benim. Şube yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve kahpeliklere karşı alnı açık-başı dik duran tüm üye arkadaşlarım en büyük pay sahibidirler. Hepsine teşekkür ediyor, yiğit ve pak alınlarından öpüyorum. Bu güne kadar şube yönetiminde emeği geçen, mazeretleri sebebiyle ve kendi istekleri ile önümüzdeki dönemde Şube Yönetim Kurulunda yer almayacak arkadaşlarıma emek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İstemeden de olsa kalplerini kırdıysam kendilerinden helallik talep ediyorum. Biliyor ve inanıyorum ki bu arkadaşlarım yönetim kurulunda olmasalar bile yine yanımızda, yine bizimle olacaklardır.
Kıymetli misafirler;
Kıymetli zamanlarınızı ayırarak buraya kadar geldiniz. Sizin gelişiniz bize şeref verdi. Tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz. 4. Şube Olağan Genel Kurulumuzun öncelikle Niğde’mize, ülkemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum."
Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa GÖKHAN'ın selamlama konuşmasının ardından, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa AKKAŞ'ta genel kurula hitap etti.
%99 oranında katılımın olduğu Şube Genel Kurulu'nda 109 delegeden 101'inin oy kullandığı görüldü.
Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ :
İhsan UĞRAŞ, Hüseyin SUNA, Mehmet TURGUT, Abdülkerim HAZIR, Osman DEDE, Seval BARTAN, Veli HAYTA.
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ :
Ahmet İZMİR, Tuncay TÜRKEŞ, Tuncay ALTINGÖLLER, Züleyha TAN, Hüseyin ÖZDERE, Orhan KANIBERK, Recep GENÇER
DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ :
İsmail SOYDAN, Mustafa ALTAY, Osman ÜLGER.
DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ :
Ercan BOZ, Nihat YEL, Abdullah SUNA.
DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYELERİ :
Ferhat PARPUCU, Gülçin KILIÇÇEKER, Gülbeyaz AGAN.
DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ :
Celaleddin ALDEMİR, Necati TALAY, Aşkın ARSLAN.
Genel Kurul Delegeliklerine ise İhsan UĞRAŞ ve Oktay KILIÇÇEKER seçildiler.









Editör: TE Bilişim