Yürütücülüğünü Dr. Gülşah Saltık Ayhanöz, uzmanlıklarını Eser Kahraman ve Serdar Akmeşe'nin üstlendiği Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen TÜBİTAK 4004 Doğamda Matematik Var! 2 proje ekibi, projeye katılan öğrencilerle İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ı makamında ziyaret etti.

Proje Yürütücüsü Dr. Gülşah Saltık AYHANÖZ, 5-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Niğde'de gerçekleşen projeye ülkenin dört bir yanından 7 ve 8. sınıfa giden 40 öğrencinin katıldığını, proje ekibi ve öğrencilerin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez yerleşkesi içerisinde yer alan Ömer Halisdemir öğrenci yurdunda konakladığını belirtti.

Projede eğitmen olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden 12, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi'nden 4, olmak üzere toplam 16 akademisyenin yanı sıra Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezinden 5 öğretmenin ve Niğde il Sağlık Müdürlüğünden 1 acil ilk yardım sorumlusunun görev aldığını ifade eden Ayhanöz, proje etkinliklerinin Niğde'nin doğal ve tarihi mekânlarının yanı sıra Çamardı Aladağlar ve Kapadokya bölgesinde gerçekleştiğini belirtti.

NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı

Gülşah Saltık Ayhanöz, uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından gerçekleştirilen projeyle Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılı içerisinde ortaya koymuş olduğu Matematik seferberliğine bir katkı sunmayı hedeflediklerini, aynı zamanda Matematik bilimini doğada keşfettirirken öğrencilerin 21. yy becerilerini kazanmalarını da amaçladıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar "Bu ve bunun gibi projeler öğretmenlerimizin fedakârlıkları ve özverili çalışmaları neticesinde ortaya çıkmaktadır. Proje ekibini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarını devamını diliyorum." dedi.

Projede yer alan öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'a proje tişörtü armağan ettiler.

Editör: TE Bilişim