Niğde’de devam eden yatırımları yerinde görmek ve projeler ile ilgili durum değerlendirmesi yapmak üzere şehrimize gelen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti.


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl ve il müdürlerinin de katıldığı ziyarette TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel Niğde Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de TOKİ’nin çok önemli bir görev yürüttüğünü belirterek yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ülkemizin kentleşme ve kentsel dönüşüm alanında oldukça önemli mesafeler katettiğini belirten RektörProf. Dr. Adnan Görür, “TOKİ, kentsel dönüşümde bugün geldiğimiz noktada son derece önemli ve etkin bir rol üstlenmiş, bunun gereğini layıkıyla yerine getirmiştir” dedi.

Ziyarette, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi personeline yönelik sosyal konut yapılması konusunda da fikir alışverişinde bulundular. Konuyla ilgili yapılan görüşme kapsamında TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, üniversitemizden bir heyet ile TOKİ’nin ilgili birimlerinin bir çalışma yapabileceğini belirtti. Ayrıca, TOKİ tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu için üniversitemiz merkez yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan 500 kişilik öğrenci yurdunun da önümüzdeki haftalarda faaliyete geçeceği müjdesi verildi.

Ziyaretin anısına Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'e yöresel motifli el dokuması bir halı hediye ederken Karabel de Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e TOKİ logolu bir anı tabağı takdim etti.


 

Editör: TE Bilişim