TÜBİTAK Proje yarışmasında Toki Anadolu Öğretmen Lisesinin büyük başarısı.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi finalinde TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Doğukan ACER'in hazırladığı proje Fizik-Uygulama alanında ikinci oldu.

TÜBİTAK tarafından, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri fen ve sosyal bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, araştırma yeteneklerini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla; Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih dallarında hazırlanan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi, Kayseri Melikşah Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde 20 Mart Salı günü açılmıştı.

Tübitak tarafından bölge sergisine davet edilen ve Biyoloji öğretmeni Handan ERGÜL’ün danışmanlığını yaptığı  okul öğrencilerinden Doğukan Acer’in ‘Bahçe Sulama Damlama Sisteminde Su Akış Kontrolü’ isimli projesi, Kayseri’de yapılan 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak ikinci oldu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ'ın da katıldığı törende 100'ün üzerinde proje değerlendirmeye  tabi tutulmuştu.


 

Editör: TE Bilişim