Eğitim İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarını eleştirdi.

Eğitim İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan açıklamasında; Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği eğitim ile ilgili açıklamalarına dair Eğitim İş Niğde Şubesi olarak bir basın açıklaması yapma gereği duyduk:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeleri, gittikçe mizah dergisi GIRGIR'daki "zihni sinir" projelerine benziyor.

Sen tut, okul müdürlerine kafasına göre öğretmen seçtirdiğin (ki aslında Milli Eğitim Müdürleri, daha çok da siyasiler belirleyici oluyor.) Fen Liseleri gibi proje okullarında, fen ve matematik derslerine Profesör ünvanlı akademisyenlerin gireceğini müjdele.
(Elbette bunun pratikte karşılığı yok, belki birkaç pilot uygulama olabilir.)
Bu aslında, eğitimdeki sorunların kaynağı olarak öğretmeni görmenin ya da göstermenin dolaylı anlatımı ama işin aslı, doğrusu öyle değil zaten.


Siz isterseniz ordinaryüs profesörleri sokun derslere, bu sistem içinde gideceğimiz bir arpa boyu yol olamaz.  Eğitim Sistemimiz gerçekten saçma sapan ama siz sanıyorsunuz ki sorun yalnızca Eğitim Sistemiyle oynayınca çözülür.


Oysa Eğitim Sistemi, ekonomik modeliniz ve sisteminizden, üretim ve tüketim lişkilerinizden ve buna bağlı olarak ortaya çıkan, işsizlik dâhil birçok başka gerçeklikten bağımsız düşünülemez, işe oradan başlamadan olmaz, olabilmesi mümkün değildir” dedi.

Editör: TE Bilişim