İlçemiz Kemerhisar Hisar Ortaokulu 8´nci sınıf öğrencisi Beyza EKER, bu yıl ikincisi yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1.sınavında, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girdi.


Beyza EKER TEOG sınavında, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve İngilizce derslerinden sorulan 20'şer soruya doğru yanıt verdi.


İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin ÖZÜDOĞRU, Türkiye birinciliğine imza atan Beyza EKER' e karnesini vererek, başarısından dolayı tebrik etti.


TEOG şampiyonu Beyza EKER, Fen Liselerini hedeflediğini söyledi.


Kendisine bu başarıyı nasıl yakaladığını soran Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze planlı, programlı ve sistemli bir çalışma yaptığını, düzenli olarak soru çözdüğünü ve öğretmenlerle olan iletişimini sürekli güçlü tuttuğunu ifade etti.


İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin ÖZÜDOĞRU' da öğrencide, emeği geçen Kemerhisar Hisar Ortaokulu öğretmenlerini ve ailesini tebrik etti. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin ÖZÜDOĞRU Beyza EKER’ i altınla ödüllendirerek şunları dile getirdi:

"Bugün 13.227 öğrencimiz karnesini alırken TEOG Türkiye birincisinin ilçemizden çıkması sevindirici bir durum. Öyle umut ediyorum diğer arkadaşlarına ve akranlarına da örnek olur. Yaklaşık bir yıldır yaptığımız okul ziyaretlerimizde Türkiye birincisinin ilçemizde çıkmasının önünde hangi engeller var diye istişare ediyor öğrencileri ve öğretmenleri tek tek değerlendiriyoruz. Bu gün bunun meyvesini aldığımızı düşünüyorum. Tabii ki tek amacımız akademik yönden birinci çıkarmak değil, vatanına, milletine bayrağına ve manevi değerlerine bağlı muhteşem bir nesil yetiştirmektir. Bu uğurda mücadele eden emek sarf eden başta milli eğitim teşkilatımızı, okul idaresini ve vefakâr öğretmenlerimizi kutluyorum."



Editör: TE Bilişim