Niğde Halk Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Altunok, En az 12 kişilik bir grup oluşturan vatandaşlar Halk Eğitimi Merkezi’ne gelerek başvuru yaptığı takdirde talep ettikleri branşta kurs açıldığını söyledi.

Niğde Halk Eğitim Merkezinde birçok alanda kursun bulunduğunu ifade eden Altunok; “ şuan itibariyle müdürlüğümüzde birçok alanda kursumuz bulunmaktadır. En az 12 kişilik bir grup oluşturan vatandaşlar Niğde Halk Eğitimi Merkezi’ne gelerek başvuru yaptığı takdirde talep ettikleri branşta kurs açabiliyoruz. Müdürlük olarak biz vatandaş odaklı ve vatandaşımız ayağına kadar gidiyoruz. Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri Halk Eğitim Merkezi’nin ana temel unsurlarıdır. Halk Eğitim, kavramı artık değişiyor ve gelişiyor, bulunduğumuz mekânla sınırlı kalmayan, hayat boyu öğrenmeye doğru giden bir sistemdir” diye konuştu.

Faaliyetlere katılım oranını artırmak adına hizmet odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, konuşmasına devamla şunları söyledi: Hemen her mahallemizde kadını eğitimle buluşturmak için aile eğitimi, el sanatları, bilgisayar, el becerileri, okuma yazma kursları düzenledik. Zamanla bu kurslar birden fazla olarak uygulanmaya başlıyor. Çünkü bayanlarımızdan kurs açılması yönünde talep geliyor. Bayanlar bu kurslarla ev ekonomisine katkı da sağlıyorlar. Hemen her mahalle ve köyümüzde kurslarımız başladı. Kısacası bu sayede hizmet vatandaşın ayağına gidiyor. Hayat Boyu Eğitime katılım sayısını yükseltmek hedefimiz. Bu kurslarımızdan bazıları İngilizce kursu, işaret dili kursu, Osmanlıca Kursu, Arapça, Aşçılık, Photoshop kursu, 4-6 ve 3-6 yaş çocuk eğitimi gibi kursumuz bulunmaktadır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi

Editör: TE Bilişim