Bor İlçesi Kemerhisar Kasabasında 1938 yılında yapılan ve hala kullanılan ilkokulun can ve mal güvenliğinin bulunmadığı şeklinde teknik rapor var ancak okul hala kullanılıyor.

Haber: Selim GÖKEL - Özel

Bor İlçesi Kemerhisar Kasabasında 1938 yılında yapılan bir binada hizmet veren Etiler İlkokulunda Bayındırlık ve İskan Niğde İl Müdürlüğü Teknik elemanlarınca inceleme yapıldı.

Yapılan inceleme sonucunda Teknik Rapor hazırlandı. Hazırlanan Teknik Raporda binanın 1938 yılında yapıldığı, Deprem Yönetmeliği, TS 500, Isı Yalıtım ve Yangın gibi bir çok yönetmeliğe uygun olmadığı, binada çatların meydana geldiği belirtilerek bu şartlar altında Etiler İlkokulunda can ve mal güvenliğinin bulunmadığı şeklinde teknik rapor tutuldu. Teknik heyet, ayrıca binanın en kısa zamanda tahliye edilmesini de raporlarında belirttiler.

Can ve Mal güvenliğinin bulunmadığı ilkokulda halen eğitim verilmektedir. Temin ettikleri Teknik Rapor ile birlikte borhaber.net sitemize bilgi veren Etiler İlkokulu velileri bir an önce okullarının yeniden yapılmasını yada yapı yönetmeliğine uygun hale getirilmesini istediler.  

Milli Eğitim Müdürlüğü çevresinden edinilen bilgiye göre ilgili okulun öğrencilerinin en yakın zamanda çevre iki ayrı okula tahliye edileceği öğrenildi.






Editör: TE Bilişim