Geçtiğimiz  Pazar  günü  Niğde İl Kültür Merkezinde gerçekleşen  programın ilk etkinliği ,Kreş öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları el işi uygulamaları sergisi  ve açılış koktey yapıldı.



Saat 14.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından,Özel Suman Kreş’in kurucusu Fatih Suman açılış konuşması yaptı,konuşmasında ; 
 ‘’ Değerli misafirler, hepsi birbirinden güzel mini mini yavrularımızın muhterem anne ve babaları ve basınımızın güzide mensupları  5. Eğitim ve öğretim yılını tamamlamış olduğumuz kreşimizin yılsonu eğlence ve diploma törenine şahsım ve personelim adına hoş geldiniz diyor saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. 

Saygı değer anne ve babalar dünyanın en güzel ve en değerli varlıkları olan evlatlarımızı sizler sevgiyle donatmayı hedeflerken, bizlerde onlara bu sevgiyi tamamlayacak ve hayata hazırlayacak eğitimin temelini vermek için gayret gösteriyoruz. Nitekim çocukların temel eğitimi almada en hızlı öğrenme ve eğitilme çağları 0–6 yaş dönemidir. Böylesine önemli bir dönemde yavrularınızı bizlere güvenerek teslim etmeniz bizim için gurur verici olup, bu  vebali yerine getirmek için gayretle çalıştığımıza emin olmanızı diliyorum."dedi. 

FATİH SUMAN ; "SUMAN KREŞ HER KONUDA FARKLIDIR"

Fatih Suman konuşmasının devamında ; Hedefimiz öğrencilerimizi bireysel farklılıkları benimseyen bir ortamda, çağdaş yaşamın getirdiği bilgi, beceri ve değerlerde donatarak, paylaşmayı bilen, katılımcı, sorgulayan ve özgüveni gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir. 
Çünkü onlar bizim sahip olduğumuz en değerli varlıklardır. Geleceği emanet edeceğimiz bu varlıkları en iyi bir şekilde yetiştirmek ve onları hayata hazırlamak için çabalayan saygıdeğer öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca yıl içerisinde yapılan çalışmaların kısaca özeti olan sergi, eğlence programı ve de diploma töreninde emeği geçen başta okul müdiresi olmak üzere bütün kreş personeline, diğer kuruluşlara huzurlarınızda sonsuz teşekkür ediyorum. Değerli anne ve babalar bugün her ne kadar gülüp eğlenecek çocuklarımızın gösterecekleri maharet ve becerilerden gurur duyacak isek de aynı zamanda programın sonunda duygulu anlar yaşayacağız Ne yazık ki 6 yaş grubumuzdan ayrılık vakti geldi.

Aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatılmış olarak sizlere teslim ediyoruz. Diplomalarını verip keplerini fırlatmalarını izleyeceğiz.Yaşamlarının ilerleyen bölümlerinde bu yavrularımıza üstün başarılar sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum. Gösterimizi beğeneceğiniz umuduyla hepinize teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum.’’dedi.

KURLUTUŞ ; "GÖSTERİLEN GÜVENE LAYIK OLMAYA ÇALIŞTIK" 

Programda ikinci konuşmacı Özel Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdür Yardımcısı Sevda Kurtuluş ise yaptığı konuşmada ; ‘’ Suman Kreş ve Gündüz bakım evi 2012 – 2013 eğitim öğretim yılı yılsonu eğitim şenliğine hoş geldiniz. Bu özel günümüze katılarak bize güç verdiğiniz için kurum çalışanlarımız ve çocuklarımız adına şükranlarımızı sunarım. En değerli varlıklarımız olan çocuklarınızı kurumumuza teslim ederek bize gösterdiğiniz güveni hak etmek ve öngördüğünüz amaçları gerçekleştirmek için yıl boyunca çalıştık. Artık bizlerinde çocukları olan çocuklarınızın, özgüven kazanmaları, topluluk içinde kendilerini kanıtlamaları, sosyal ve kültürel alanlarda öğrenme ve öğrendiklerini ifade etme eğitimi ve becerisini kazanabilmeleri için olanaklarımızı zorladık. Çok yönlü faaliyetlerin çocuklarımızın ufkunu açacağına ilişkin daha sayamadığımız birçok faaliyetler içinde olduk. İşte bu, gün çalışmalarımızın sonuçlanacağı bir gün olduğu kadar, çocuklarımızın bütün bir yıl boyunca kendilerine kazandırılan etkinliklerden örnekler sunacakları bir gündür. Çocuklarımızın gösterilerini izlerken, gereken hoşgörüyü göstereceğinizden kuşkumuz yoktur. Sergileyeceğimiz gösterimiz eğitim çalışmalarımızın da en son bölümünü oluşturacaktır. Bu gösterileri, zaman zaman gülerek, zaman zaman hüzünlenerek izleyeceksiniz.Bu gün, bir yıl boyunca ana sevgimizle, şefkat duygularımızla, yüreğimizle her şeyimizle bağlandığımız, birlikte sevinip birlikte üzüldüğümüz çocuklarımızdan olan 6 yaş gurubumuzu mezun ediyoruz.Bizler yaptığımız işin değerinin bilincinde olarak siz konuklarımızı en güzel duygularla selamlıyoruz, öğretmenlerimizin ve özellikle de çocuklarımızın sergileyecekleri gösterileri beğeneceğiniz umuduyla keyifli seyirler dileriz.’’şeklinde konuştu. 

ÇOCUKLARIN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Büyüklerin konuşmalarının ardından sahne alan dört, beş ve altı yaş gurubu öğrenciler ve öğretmenlerin hazırladığı skeçler , minik kızların çeşitli dans ve koro halinde söyledikleri şarkılar ve oyunlar izleyenleri kâh coşturdu kâh kahkahaya boğdu. 

FARUK SUMAN DUYGULANDI. 

Program Organizasyonunu Niğde’de ilkeleri başaran ve alanında he geçen gün daha da profesyonelleşen Seel Ajansın üstlendiği, Mezuniyet Töreni Diploma Töreni için öğrencilerin sahneye çıkmasıyla heyecanlı velilerden duygulanıp gözyaşlarına hakim olamayanlar dikkatlerden kaçmadı. Kreş kurucusu Faruk Suman, gelenekselleştirdiği diploma töreni teşekkür konuşmasında, Eğitim ve öğrenimin yaşının olmadığını ve ağacın yaş iken eğildiğini ve Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Emekli de olsa kendisinin de öğretmen olduğunu ve her yıl diploma takdiminde çok duygulandığını ifade etti. Sıra ile minik öğrencilere diplomaları, Faruk ve Fatih Suman,öğretmenler tarafından takdim edildi.

Mezuniyet Töreninde diplomalarını alan öğrenciler, Suman Kreş İdareci ve öğretmenleriyle birlikte  sahnede 10.Yıl Marşı eşliğinde izleyenlere veda etti.


Editör: TE Bilişim