Özel Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi 2015 - 2016 yıl sonu gösterisi her yıl olduğu gibi bu yılda çok renkli geçti. Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 1923 salonunda yapılan etkinlik büyük ilgi gördü.

Haber - Video: Fatih ÖZATA
Fotoğraf; Ertuğ ER


Programa Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi kurucusu Faruk Suman, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğrencilerin velileri katıldı.
 
Salonun tamamının dolu olduğu etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ile başladı. Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi yöneticisi Fatih Suman bir konuşma yaptı.  Fatih Suman; Bu programı bizlere hazırlayan çocuklarınızı kendi çocuklarından ayırt etmeyen bu noktada büyük emek sarf eden başta müdüremiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve tüm çalışanlarımıza sizlerin huzurunda sonsuz teşekkür ediyorum.
           
 2007-2008 döneminde yola çıkan kreşimiz sizlerin desteği ve bizlere olan inancıyla 8.yılını tamamlamış olarak sağlam adımlarla yoluna devam etmektedir. Geleceğin merhametli doktorlarını, dürüst mühendislerini, adaletli avukatlarını, fedakar öğretmenlerini, sanatkarlarını, esnaflarını, sporcularını yetiştirmek için çıktığımız bu yolda duamız sizlerin yavrularınızın sağlam bir emanetçisi olabilmekti. Tüm plan ve programlarımızı bu perspektifte yaptık. Ameller niyetlere göredir, niyetimiz halisti, yavrularımızda kabul edilmiş dualarımız olsun”dedi.
 
Fatih Suman konuşmasının devamında;  Yılsonu programı derken şöyle bir yanlış anlamaya meydan vermeyelim; biz dönemimizi bitirmiyoruz kreşimizin dönemi 17 Haziran’a kadar devam ediyor. 17 Haziran tarihinden sonrada yaz programına geçilecek ve resmi tatiller haricinde hizmet vermeye devam edecektir. Yeni kayıtlarımız 1 Haziran’dan itibaren başlayacaktır. Biraz sonra çocuklarımız aylardır çalıştıkları gösterilerini sizlere sunmaya çıkacaklar. Çocuklarımızın hepsi 3 – 6 yaş arası çocuklardır. İlk defa bu kadar kalabalık karşısında bir sunum yapacaklar. Onların heyecanını unutmayalım, asla kıyas yapmayalım. Onların buraya çıkmaları bile büyük bir medeni cesarettir.     Sözü daha fazla uzatmadan yavrularımıza gösterilerinde başarılar diliyor, hepinizin mübarek kandilini kutluyor ve iyi seyirler diliyorum” dedi.

Daha sonra Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Süheyla Türkmendağ da öğrenci ve velilere hitaben kısa bir konuşma yaptı.
 
Yapılan konuşmaların ardından  Suman Kreş ve Gündüz Bakımevinde eğitim gören minik öğrenciler gruplar halinde gösterilerini yaptı.  Her geçen yıl  birbirinden güzel gösterilere imza atan minik öğrenciler bazen güldürdü, bazen duygulandırdı. 

Bu yıl 8.  Mezuniyetini veren Suman Kreş ve Gündüz Bakımevinin mezunlarına diplomalarını, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Suman Kreş Kurucularından Faruk Suman, Fatih Suman ve okul idarecileri verdi. Mezun öğrenciler hep  birlikte kep fırlatılırken yine gelenekselleşen 10. Yıl marşı  söylenerek  program tamamlandı.


 
Editör: TE Bilişim