2010 yılı Haziran ayında akademik işbirliği protokolü imzalanan Sannio Üniversitesi’nin Rektörü  Prof. Filippo Bencordino ile Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Paola Sorgente ve Ekonomi Fakültesi Erasmus Koordinatörü Biagio Simonetti Niğde Üniversitesi’ni ziyaret ederek iki üniversitenin işbirliği alanlarının geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulundu. 

Rektör Görür’ü makamında ziyaret eden Sannio Üniversitesi heyeti Niğde Üniversitesi’nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Bencordino yaptığı konuşmada Niğde Üniversitesi ile yapılan akademik işbirliğinin kapsamının geliştirilmesi ve üniversitelerin farklı bölümlerini kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmasını istediklerini söyledi. Ziyaret esnasında konuklara Niğde Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Görür Sannio Üniversitesi ile mevcut işbirliği alanlarının geliştirilmesinin her iki üniversite için de büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat ALP ile Uluslararası İlişler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Nafiz Tok’un da bulunduğu görüşmeler sonucunda akademik işbirliğinin geliştirilmesi, daha fazla alanda öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak projeler yapılması doğrultusunda kararlar alındı.  

Karşılıklı hediyelerin takdim edildiği görüşmeler sonrasında Sannio Üniversitesi heyeti Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun laboratuar, sınıf ve kantinlerini gezerek yapılan çalışmalar ile ilgili idareci ve öğretim elamanlarından bilgi aldılar. Uluslararası İlişkiler Ofisini de ziyaret eden heyet burada Erasmus Programı kapsamında İtalya’da eğitim gören Niğde Üniversitesi öğrencileriyle de sohbet etti. 

Fakülte ve yüksekokul ziyaretlerinin ardından iki üniversite heyeti yapılan görüşmeler doğrultusunda hazırlan yeni Erasmus Anlaşmasına imza attılar. Yeni imzalanan protokol İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Biyoloji ve İktisat programlarında yüksek lisans ve lisans düzeyinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konusunda işbirliği yapılmasını içeriyor. 

Ziyaret Programı sonunda konuk heyet için Niğde Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde akşam yemeği organize edildi. Programın ikinci gününde Sannio Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkilileri Rektör Yardımcı Prof. Dr. Murat ALP ile birlikte Kapadokya bölgesini gezdiler. 

Daha önce İtalya’da Sannio Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende imza atılan akademik işbirliği protokolü ile iki üniversite arasında öğrenci değişimi, ortak proje üretimi, bilimsel araştırmalar ve karşılıklı olarak bu araştırmaları destekleme, uluslararası yaz okulu ve konferanslar düzenleyerek kültürel ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunma konularında görüş birliğine varılmıştı.  

İmzaladığı akademik işbirliği protokollerini hayata geçirmeye devam eden Niğde Üniversitesi haziran ayında düzenlenecek ve yurtdışından altı, yurtiçinden yedi üniversitenin katılacağı yaz okulunun hazırlıklarına da başladı. Üniversite, 20-25 Haziran 2011 tarihleri arasında Niğde’de düzenlenecek olan ve işbirliği protokolü imzalanan İtalya’dan Sannio ve Napoli Federico II, Makedonya’dan Stip Goce Delcev, Kosova’dan Priştina, Bosna Hersek’ten Tuzla ve Mostar Cemal Biyediç Üniversiteleri’nin yurtiçinden ise Çukurova, Cumhuriyet, Erciyes, Kahramanmaraş Sütçü İmam, İnönü, Aksaray, Nevşehir, Gazi Osman Paşa, Selçuk, Mersin, Ahi Evran ve Bozok Üniversitelerinden öğrencilerinden de katılması beklenen “Kalite Ölçümü İçin İstatistiksel Metotlar” isimli yaz okuluna hazırlanıyor.   

Ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada; ziyaretten ve gerçekleştirilen işbirliğinin kapsamının geliştirilmesi yönünde alınan kararlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, saygın bir dünya üniversitesi olma yolunda uluslararası ilişkileri geliştirmenin öneminin farkında olan Niğde Üniversitesi’nin, kültürler arasında köprü kurulması ve akademik işbirliklerini geliştirmek, güçlendirmek amacıyla bundan sonraki süreçte de dünyanın dört bir yanındaki saygın üniversitelerle akademik işbirlikleri yapmaya devam edeceklerini belirtti.












Editör: TE Bilişim