Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, babası merhum Ayhan Şahenk’in ismini taşıyan Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni açılışını gerçekleştirdi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından cübbe giydirerek Fahri Doktora Unvanı verildi.

Haber-Foto-Video: Yasin YURTMEN




Nevşehir’e havayolu ile gelen ve oradan Niğde’ye geçen Ferit Şahenk ve ailesi ilk önce Niğde Valiliğini ziyaret etti. Basına kapalı olarak yapılan ziyaretten sonra, Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Annesi Deniz Şahenk ve eşi Dıanne Şahenk ile birlikte katıldı.

ÜNLÜ BASKETÇİ İBRAHİM KUTLUAY'DA NİĞDE'DE



Törene, Şahenk Ailesi ile birlikte, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Eski Milletvekillerinden Muharrem Selamoğlu ve Mümin İnan, Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay, Doğuş Grubu yöneticileri, bazı stk temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Niğde Üniversitesi’ndeki tören Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencisinin konuşmasıyla başladı. Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zafer Ulutaş’ın konuşmasının ardından Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür’de bir konuşma yaptı.

Rektör Görür konuşmasında; “Bugün önemli bir gün, çünkü bugün Niğde’nin gözbebeği, Niğde’nin çok önemli gördüğü Şahenk Ailesinin Ferit Şahenk nezdinde Üniversitemize verdikleri katkının Üniversitemizi onurlandırması adına bugün burada adına Aile ile birlikte olduğumuz için çok önem veriyoruz. Fakültemize adını veren, öğrenci yurduna adını veren saygıdeğer merhum Ayhan Şahenk’i de rahmetle anıyoruz” diyerek, Fahri Doktora unvanı verilmesinin anlamını ve iş dünyası ile Üniversite işbirliğinin neden çok önemli olduğunu anlattı ve desteklerinden dolayı Doğuş Grubuna ve Şahenk Ailesine teşekkürlerini iletti.

Vali Necmeddin Kılıç programda yaptığı konuşmasında Niğde’nin durumu hakkında bilgiler vererek Niğde’nin bir tarım ili olduğunu göz ardı etmediklerini, tarım ve tarımsal teknoloji ve yeniliklere açık bir yönetim tarzı sergilenmesinin gerektiğini belirtti, Vali Kılıç; Üniversitemiz yarınlara ufuk açacaksa ihtiyacımız olan programlara da sahip olmalıdır. Tarım ili özelliğimizi vurgulayarak yarınlara yürüyecek isek Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemizin olması gerekiyordu. Geleneksel ziraat fakültesi kavramından daha farklı daha güncel ve daha etkili bir tavırla Tarım Bilimleri Fakültesinin açılması ilimizi yarınlara taşımada çok etkili bir adım olmuştur, çok isabetlidir, çok verimlidir. Bu fakülteyi bizimle tanıştıran, bu fakültemizi Niğdemize kazandıran sayın Şahenk Ailesine teşekkür ediyorum”dedi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın konuşmalarının ardından Niğdeli işadamı Ferit Şahenk’e, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından cübbe giydirerek Fahri Doktora Unvanı verildi.


EN BÜYÜK DESTEKÇİNİZ BERABER ÇALIŞTIĞINIZ ARKADAŞLARINIZ

Program, Ferit Şahenk’in öğrencilere verdiği “Girişim ve Liderlik Dersi” ile devam etti. Girişimciliğin, ideallik ve değişim olduğunu belirterek derse başlayan Şahenk; “Bunlar hep günümüzde yaşadığımız şeyler. Girişimci olmak için lider olmak için illa bir işadamı, bir akademisyen ve bir devlet büyüğü olmak gerekmiyor. Bu aslında insanların içinde olan bir şey. Girişimci aslında çok büyük risk alan, cesaretli olması gereken o güne kadar yapılmayanı yapan, o güne kadar karşı durulanı belki yanlış yapılanı düzelten daha iyi bir hale getiren, pes etmeden yılmadan aynı idealle aynı hedef doğrultusunda çalışan ama bunu sadece kalben değil aklını da kullanarak plan program dahilinde yapandır. Girişimci, drende analizlerine bakarak ‘Dünya nereye gidiyor? Ben bunu burada yapabilirim? Bunun örnekleri var mı?’ Onlara da bakarak aslında ideallerini memleketinde gerçekleştiren bir çalışandır. Bunun için en büyük destekçiniz beraber çalıştığınız arkadaşlarınızdır” dedi.

DOĞUŞ’A LOKANTI OLDU DİYENLER!...

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bize dediler ki: “Doğuş Grubu lokantacı olmaya başladı’ Türkiye 2001’den sonra 13 senede gelir seviyesiyle, ekonomik büyüklüğü ile bölgesel duruşuyla, daha da ötesinde Türkiye’ye gelip giden şirketleriyle Türkiye’nin büyümesiyle hem içeride ekonomi büyüdü hem de hemde dışarda Türkiye’yi ihya etti. Bu nedenle dünya trendleri size gelmeye başladı. O güne kadar belirli sınırlı ekonomik büyüklüğe koşan bir memlekete gelen turisttin sayısı artıyor. Kalitesi artıyor. Harcama oranları değişmeye başlıyor. Türkiye’de üniversite gençliği ev sahibi olmasa da kiraya çıkılıyor. Artık eskisi gibi değil. Önceden bizler evlenene kadar ailemizle otururduk ama şimdi gençler artık bekarlığı farklı geçiriyorlar. Biz Türkiye’de yapılan binalara da baktık. Baktık ki Türkiye’de artık mutfak büyüklükleri ufalmaya başladı. Bu şunu gösteriyor demek ki, çok insan Türkiye’de dışarıda yemek yemeye başlıyor. Ben buradan sesleniyorum bazı dostlarımıza Doğuşa lokantacı oldu diyenler. Acaba sizler de bu analizi yapsaydınız bizden daha önce hareket etmez miydiniz? ”

ŞAHENK; BİZİM MİLLİ TAKIMIMIZ İLE BAŞARI SAĞLAMAMIZ LAZIM

Doğuş Grubu olarak spora önem verdiklerini belirten Şahenk; “Doğuş Gurubu olarak iki sene evvel, izlediğimiz eğlence sektörünün en büyük parçası olan spor sektörüne girmeye karar verdik. Demokratik yapısıyla konumuyla Türkiye gençliği sporda çok daha ileri gidecektir. Türkiye’de sporu skor için yapanlar var. Bizler Türk gençliğini sporcu olarak yetiştireceğiz. İbrahim Kutluay gibi, Mehmet Okur gibi birçok kardeşimiz oralarda Türk bayrağını salladılar. Geçen sene Atletico Madrid Şampiyon olduğu zaman Arda Türk bayrağı ile kürsüye çıktı. Biz bunları fazlalaştırmak istiyoruz. Ne Beşiktaş’ı ne Galatasaray’ı ne de Fenerbançe’si beni hiç etkilemiyor. Bizim Milli Takımımızla başarı sağlamamız lazım. Yakında Allah bize bu gücü verdi. Doğuş Gurubu dünyanın ikinci büyük spor akademisini bu memlekete yapacak” dedi.

ÖĞRENCİLER CEP TELEFONLARI İLE  ÖZ ÇEKİM YAPTI

Dersin ardından koktelye katılan Şahenkler protokol üyeleri ile birlikte Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin açılışı kurdelesinı kestiler.  Ferit Şahenk, fakülte binasını gezdi. Üniversite öğrencileri ile öz çekim yaptı. Sempatik ve doğal tavırları ile öğrencilerle sohbet eden Ferit Şahenk okul kantininde öğrencilerle basına kapalı olarak bir süre sohbet ettikten sonra Üniversite’den ayrıldı.




Editör: TE Bilişim