Niğde ODTÜ Koleji tarafından geliştirilen RobODTÜ isimli robot, uluslararası bir program olan FLL 8. Türkiye Turnuvasında yarışmalara katıldı. 17-18-19 Şubat 2012 tarihlerinde Ankara ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen turnuvaya Niğde ODTÜ Koleji’nden katılan takım geliştirdiği RobODTÜ isimli robot tasarımı ile “Yükselen Yıldız Ödülü” ne layık görüldü.


Niğde ODTÜ Koleji Müdürü Aydın AKBAŞ konu ile ilgili yaptığı açıklamada ;

“Okulumuz bünyesinde Robot Kulübümüzün yürüttüğü çalışmaların bir ürünü olan RobODTÜ isimli robot tasarımı ile katıldığımız yarışmada Yükselen Yıldız ödülü ile ödüllendirildik. Bu başarı uzun süreli bir çalışmanın bir sonucu olarak gerçekleşti. Okulumuzda robot çalışmalarına 2010 yılında başladık ve ilk tasarımımız 2-3 Nisan 2011 tarihinde Sayın Valimiz Âlim Barut’un açılışıyla gerçekleşen 10. Bilim şenliğimizde sergilenmişti. 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren görevli öğretmen ve öğrencilerimizin hafta iki defa toplanarak yürüttükleri çalışmalarla belli bir tema üzerinde çalışarak FLL 8. Türkiye Turnuvası’na hazırlandık ve katılımı sağladık. Bu yıl geliştirdiğimiz robotumuzu ayrıca 11. Bilim şenliğimizde sergilemeyi düşünüyoruz.

Uluslararası bir program olan FLL (First Lego League) tarafından düzenlenen turnuvanın amacı 9-16 yaş arasındaki çocukların bilim ve teknolojiye yönelik meraklarını uyandırmak ve onlara anlamlı yaşam becerileri kazandırmaktır. Biz de öğrencilerimizin bilimsel olaylara ilgi göstermeleri ve bu alanlarda kendilerini geliştirmeleri için bu çalışmaları destekledik. İlk defa katıldığımız turnuvada ödül kazanmamız bizleri ayrıca mutlu etti. 4 öğrencimiz madalya, 7 öğrencimiz katılım belgesi almaya hak kazandı. Robot kulübü çalışmalarını yürüten Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Mehmet Yalçın Güngör ve takımda görev alan öğrencileri kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Editör: TE Bilişim