Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Beceri10 Projesi’nin tanıtımını yapmak ve sanayicilerin sorunları dinlemek üzere Grand Otel’de bir toplantı düzenledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün de katıldığı toplantıda Niğde Üniversitesi’nin gelişimi ve sanayiye yaklaşımı konuları da ele alındı.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantı da Niğde Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İdris Eroğlu kısa adı Beceri 10 olan Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği Projesi hakkında, Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç’de çevreyle ilgili hukuki konular hakkında bilgi verdi.
Toplantının son konuşmacısı Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı ve Proje Geliştirme ve Destekleme Birimi Sorumlusu (PROGED) Doç. Dr. Cihat Polat oldu. Polat, üniversitemizde kurulan PROGED birimi hakkında bilgi verdi ve üniversitenin sanayiye yaklaşımını anlattı.
Toplantının soru cevap kısmında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e göreve geldiği tarihten bugüne Niğde Üniversitesi’nin gelişimi soruldu. Rektör Görür, Niğde Üniversitesi’nde bu süreçte birçok değişimin yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini belirterek başladığı konuşmasına en çok merak edilen konulardan biri olan öğrenci sayısını açıklayarak devam etti. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, görevi teslim aldığı tarihte 10 bin 800 olan öğrenci sayısının bugün itibariyle 14 bin civarında olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir istatistikte Niğde Üniversitesi’nde Türkiye’nin 81 vilayetinden öğrenci bulunduğunun tespit edildiğini söyleyen Rektör Görür, öğrencinin Niğde’yi ve Niğde Üniversitesi’ni tercih etmesi yönünde Üniversitede görünen ve görünmeyen birçok değişiklik yaptıklarını, en önemli değişimin ise kamuoyunun izleyemediği eğitim öğretim alanında yapıldığını belirtti. Eğitim öğretimi yeniden yapılandırma yoluna gittiklerini anlatan Rektör Görür, derslerde ve ders içeriklerinde değişiklik yapıldığını söyledi.
Rektör Görür konuşmasında üniversitedeki fiziki gelişim, bilimsel çalışmalar, kentle üniversiteyi bütünleştirme çalışmaları, açılan yeni bölüm, yüksekokul ve fakülteler ve üniversitenin hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu.
 
Editör: TE Bilişim