Niğde Üniversitesi  Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat'ın Melikşah Üniversitesi'ne Rektör olarak atanması ve Niğde Üniversitesi’ndeki  görevinden ayrılması münasebetiyle, onuruna rektörlük binasında bir kokteyl düzenlendi.


Kokteyle; Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, dekanlarımız, müdürler, öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Kokteylde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat'ın üniversitemizden ayrılacak olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Toplanma nedenimiz hem sevindirici hem de üzücü bir durum. Üzücü olan tarafı Mahmut Hocayı gönderecek olmamız, sevindirici olan tarafı ise onu Rektör olarak gönderecek olmamız. Yaklaşık 16 senedir Mahmut Hocayı tanıyoruz. Hem insan olarak hem  bilim insanı olarak gerçekten her üniversitede olması gereken belki de çok sayıda olması gereken bir karaktere sahip. Onun için gerçekten Mahmut Hoca bizim için ciddi bir kayıp ama herkesin takdir edeceği gibi bu tür görevleri de birilerinin üstlenmesi gerekiyor. Mahmut Hoca da o görevden kaçamadı. Keşke kaçabilseydi, kalabilseydi. Kendisini asla  kaybetmek istemiyoruz, onun için de kadrosunun burada kalmasını istiyoruz. Mahmut hoca 16 yıldır üniversiteye ciddi şekilde katkı sağladı. Onun sağladığı katkıyı üniversitenin görmemesi, unutması mümkün değil. Bugün Vestel'i temsilen İbrahim Bey de burada. Tabi onlarla birlikte yapılan çalışmalar oldukça önemliydi. İnşallah bundan sonra da devam eder. İnsan olarak çok sevdiğimiz, çok değer verdiğimiz, çok kıymetli olan bir arkadaşımızı gönderiyor olmak bizi üzüyor. inşallah gelecekte yeniden birlikte oluruz. Allah yolunu açık etsin" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'ün ardından söz alan Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, 1998 yılında geldiği Niğde Üniversitesinin geçirdiği evrelere tanık olduğunu belirterek "1998 yılında barakalarda eğitim yaparken şu anda altyapısı tamamen sağlanmış, birçok konuda Türkiye'de önemli bir yere gelmiş olan Niğde Üniversitesi, hocamızın gayretleriyle altın çağını yaşıyor ve bundan sonrada inşallah yaşayacak. Üniversite bu kadar önemli bir yere gelmişken ayrılmak benim için de üzüntü verici bir durum. Ben, buradaki 16 yılımı çok güzel anılarla geçirmeme katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hem dekanlığı hem de rektörlüğü döneminde bize katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen, bize devamlı maddi manevi destek olan  Rektör Hocamıza teşekkür ediyorum, aynı zamanda onunda ikinci döneminin daha başarılı olmasını, daha verimli olmasını ve Niğde Üniversitesini çok daha iyi yerlerde görmeyi içtenlikle diliyorum. Niğde benim ilk göz ağrım, 16 yılım burada geçti. Niğde Üniversitesinin başarısı benim için çok önemli olacak ve her zaman Niğde Üniversitesinin başarısıyla gurur duyacağım. Ayrıca bize güvenerek destek veren ve buraya ciddi anlamda yatırım yapan Vestel'e ve aramızda bulunan İbrahim beye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür üniversiteye  sağladığı katkılardan dolayı Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat'a plaket takdim etti.

Kokteyl, Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat'ın mesai arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.




























Editör: TE Bilişim