Comenius Projesi kapsamında iki ülkeden gelen yabancı öğretmen ve öğrencilere Bor ve Niğde’de tarihi mekanlar tanıtıldı ve Belediye kurumlar ve okulları ziyaret ettiler.

Comenius Projesi kapsamında İtalya ve Polonya’dan gelen ziyaretçi öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip ile proje iştirakçi ülkelerinden olan Türkiye adına ev sahipliği yapan Bor Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul öğretmen ve öğrencileri Bor Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Sinan Ecer öncülüğünde Bor ve Niğde’nin doğal ve kültürel güzelliklerini gezdiler.

Ziyaretçilere Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat tarafından hazırlatılan Porselen Bor Tabakları günün anısına hediye edildi.Belediye Başkanı Erat ,Bor ilçesinin coğrafi konumu ,tarihten bugüne sosyo ekonomik yapsısı ve dinamikleri hakkında bilgi verdi ve soruları cevapladı. Burdan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak’ı makamında ziyaret eden yabancı öğretmen ve öğrencilere ilçe eğitim ve öğretim hizmetleri hakkında bilgiler verildi. Bor Atatürk Anadolu Lisesi toplantı salonunda yabancı misafirlerin kendi okullarını ve yaşadıkları yerleri slayt gösterisi ile sunuları gerçekleştirildi.Okul Müdürü Sami Adem tarafından çeşitli ikramlarla misafir edilen öğretmen ve öğrenciler buradan da güler yüzle ayrıldılar.

 Konuk öğrenciler proje formatı gereğince Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul  öğrencilerinin evlerinde ağırlandılar.

Niğde Kalesinde Türk Kına Gecesi Seromonisi düzenlenerek öğrenci ve öğretmenlere kına yakıldı.İtalyan öğrenciler tarafından yapılan yerel dans gösterisi ise dikkat çekiciydi. 
(Videosunu haber metnin altındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.) Müzik öğretmeni Oktay Sarıteke tarafından yerel ezgilerin seslendirildiği akşamda yabancı misafirlere unutulmaz bir akşam yaşatıldı.

27 Kasım 2011 günü Türkiye'den ayrılacak yabancı ekip, Niğde’nin  tarihi ve doğal güzellikleri ile Kemerhisar ve Bor ilçesini çok beğendiklerini belirtti.

Proje koordinatörü Ahmet Sinan Ecer, grubun ağırlanmasına katkıda bulunanlara  ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a verilen hatıra hediyeler için teşekkür etti.



Editör: TE Bilişim