Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunun, lisans mezunu polis adaylarının yetiştirileceği Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürüldüğünü söyledi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde POMEM’in bu yıl polis adayı almaya başlayacağını belirterek, öğrenci sayısının da artacağını kaydetti.  

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kavaklıoğlu: “Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı olarak ön lisans düzeyinde mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğümüzün lisans mezunu polis adaylarının yetiştirileceği Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmesi süreci tamamlanmıştır. Yeni dönemde ülke genelindeki 12 merkez gibi Niğde POMEM polis adayı almaya başlıyor. Polis Meslek Yüksekokulu’nun 4 yıllık üniversite mezunu polisler yetiştiren POMEM’e dönüşmesi ile hem sürekliliği sağlanacak hem de ilimize katma değeri daha da artacak. Emniyet Teşkilatının polis adayı alımında başlatmış olduğu reform kapsamındaki dönüşüm ile okula yeni kabul edilen önceki yıllarda öğrenci sayısı 600-650 civarı iken en az 800-850'ye yükselmesini öngörüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim