Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Başkanı Celalettin Özüdoğru, YÖK'ün katsayı farkını kaldırmasının ardından açıklamalarda bulunarak, “YÖK’ün, Danıştay’ın daha önce üç kere iptal ettiği katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırmış olması, ülkemizi bir ayıptan daha kurtarmıştır” dedi.

"Eğitim-Bir-Sen olarak, yıllardır sürdürdüğümüz katsayı ayıbının ortadan kaldırılması yönündeki talep ve mücadelemizin karşılık bulması, ülkemiz ve sendikamız adına hayırlı ve gurur verici bir gelişmedir" diyen Özüdoğru, kararın eğitimin prangaları olarak adlandırdıkları kısıtlamaların bu ülkenin kaderi olmaması adına mutluluk verici olduğunu belirtti.

Özüdoğru açıklamasında, "Eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldıran ve mesleki eğitimi katleden “katsayı” uygulaması, eğitime direktifle giydirilmiş bir deli gömleğidir. YÖK’ün bu konuda devam edegelen yanlışı ortadan kaldıran kararını geç kalmış ama doğru bir karar olarak değerlendiriyoruz. Ülkemiz, 28 Şubat sürecinin eğitimdeki vesayeti olan katsayı ayıbından kurtulmuştur. Katsayı uygulaması, o günden bu yana eğitimcilerin vicdanında yer bulmayan bir konuydu. Katsayı bariyerinin kaldırılıp 28 Şubat’la eğitime giydirilen deli gömleğine ilişkin düzenlemenin yapılmış olması, milletimiz adına bizleri son derece sevindirmiştir. Alınan kararla eğitimde fırsat eşitliği tekrar sağlanmıştır.” diye konuştu.


Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Başkanı Celalettin Özüdoğru şunları söyledi: “Umarız daha önceki katsayı çalışmalarında olduğu gibi, yine bir yargı engeliyle karşı karşıya kalmayız. Bu tür girişimlerin ülkemize zarar vereceğini artık herkes bilmeli ve her kesim, Türkiye’nin vesayetten kurtulmasının önemli bir adımı olan katsayı eşitsizliğinin giderilmesini desteklemelidir. YÖK’ün bu noktada attığı olumlu adımı, 200 bini aşkın üyeye sahip, Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olarak sevinçle karşılıyoruz."

 

Editör: TE Bilişim