Niğde’de okulların derslik, spor ve çok amaçlı salonları ile bahçelerini mahalle halkının kullanımına açan "Okullar Hayat Olsun Projesi” protokolü imzalandı.

 

Valilik toplantı salonunda imzalanan protokol törenine Vali Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kayseri Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ahmet Kara, Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir ve okul müdürleri katıldı.

 

Okulların bahçelerinin, sınıflarının, spor salonlarının, kütüphanelerinin, bilgisayar laboratuvarlarının ders saatleri dışında vatandaşın kullanımına açılacağını söyleyen Niğde Valisi Âlim Barut, “Okullarımızı hayatın içine dahil ederek, mahalle ile okul arasındaki kaynaşmayı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

Projenin Niğde’de 8 okulda uygulanacağını belirten Vali Barut, “Okullarımızı sadece öğrencilerimizin eğitim gördüğü bir yer olmaktan çıkararak topluma hizmet sunan yerlere dönüştürüyoruz. Okullarımız imkanları ölçüsünde halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.

 

İmzalanan protokolle ilk etapta Niğde merkezde bulunan 8 okulda çalışmalar başlayacak. Bu çalışmalarla Niğde Belediyesi, bazı okullarda bahçe düzenlemeleri, bazı okullarda ise spor alanları oluştururken, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü de okulların ağaçlandırılması ile ilgili katkı sunacak.

 

Projenin Niğde’de uygulanacağı pilot okullar ise şunlar: Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi, 19 Mayıs İlköğretim Okulu, 5 Şubat İlköğretim Okulu, Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu.

 






Editör: TE Bilişim