İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) ile eğitim kapsamında ilköğretim kurumlarında çocuk dostu öğrenme ortamlarının oluşturularak, öğretim hizmetlerinin çocuk odaklı ve belirli bir niteliklilik düzeyinde gerçekleşebilmesi için Bakanlığın yeni bir proje başlattığını söyledi.
Niğde Milli Eğitim Yöneticilerine ve Eğitim Müfettişlerine İKS’nin (İlköğretim Kurumları Standartları) tanıtım toplantısı 19 Mayıs İlköğretim Okulu konferans salonunda yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in de katıldığı tanıtım seminerini Eğitim Müfettişi Cuma Özdemir verdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ''İlköğretim Kurumları Standartları'' eğitimine Niğde’de devam edildiğini belirten Eser, İKS’nin İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlediğini belirterek, “Bakanlığımızca formatör olarak yetiştirilen eğitim müfettişleri ve okul müdürlerinden oluşan eğitim görevlileri ilimiz genelindeki idarecilerle bir araya gelerek seminer verdi” şeklinde konuştu.
 
Bu projenin ilköğretim okulları arasında standart oluşmasına zemin hazırlayacağını anlatan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, “İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi, ilköğretim okullarınca verilen eğitim-öğretim hizmetlerinin belirli bir kalite seviyesinde verilip verilmediği hakkında kendilerini değerlendirebilmeleri amacıyla hazırlanmıştır. Bu çalışmayla ilköğretim kurumlarındaki eğitim ve öğretim sürecine ilişkin olarak yapılacak sürekli izleme ve öz-değerlendirme sonucunda kurumlarımız çocuk dostu okullar olacaktır” dedi.
 
Veli ve Öğrenciler daha aktif!
İKS seminerini veren Eğitim Müfettişi Cuma Özdemir, bu sistem ile veli, öğrencinin yönetimde söz sahibi olacağını vurgulayarak; “İKS okulların rekabet etmesini sağlamaz, bir ödül ve ceza sistemi değildir. Bu sistem ile kurumlar kendi öz değerlendirmelenini yapacaklardır. Öğrenci odaklı bir çalışma olan İKS’nin, uygulanmaya başlaması ile gerek öğrenciler gerekse velilerin okula ilişkin algıları tespit edileceğinden, öğrenci velileri ve öğrencilerin okul yönetimine daha aktif katılımı sağlanacaktır” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim