Trafik Dedektifleri projesi kapsamında Niğde’de öğretmenlere telekonferans sistemiyle Trafik konulu semineri verildi. 

Başbakanlık tarafından düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında öğretmenlere seminer veriliyor.

Trafik Polisinin telekonferansla verdiği bilgileri dinleyen öğretmenler öğrencilerine anlatılanları aktarmak için can kulağıyla dinledi.

Niğde Trafik Tescil ve Denetleme şube müdürlüğü eğitimcisi Akif Çimencan, Niğde’de ki tüm öğretmenlere telekonferans sistemiyle ‘Trafik Dedektifleri” projesini anlattı.

Projenin amacı ile ilgili öğretmenlere bilgi veren Çimencan şunları söyledi; “trafik kazalarının en aza indirilmesi kayıpların ve yitirilen hayatta önüne geçilmesi çocukların eğitimleri sonrasında her gün trafiğin içinde olan anne baba ve aile bireylerinin trafik kazaları ile ilgili farkındalıklarını yükseltilmesidir. Yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere alt yapı oluşturması ve trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil herkes için var olduğunun bilincinin yerleştirilmesidir” dedi.

Hedef kitlenin 3-5,6-13 ve 14-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik olduğunu belirten Çimencan konuşmasının devamında şunları söyledi; “2016 yılına kadar ulusal çapta kampanyalar düzenlemek Milli Eğitim Bakanlığının okul içi faaliyetler yolu ile temel ve orta öğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin yüzde 75'ine trafik bilincini kazandırmak, 2016 yılına kadar yol kullanıcılarına trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ülke genelinde sürücü ve yaya eğitim semineri düzenleyip meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapılacak” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim