Niğde’de görev yapan müzik öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle verdikleri konserde izleyicilere bir müzik ziyafeti sundu.
 
Niğde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik öğretmenleri, Türk hafif, sanat ve halk müziğinin beğenilen eserlerine ses verirken, Niğde Valisi Âlim Barut, Vali Yardımcısı Polat Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Kültür Müdürü M. Öncel Koç’un da aralarında bulunduğu ve çoğunluğunun öğretmen olduğu izleyicilerden tam not aldı. Niğde Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser yaklaşık 1,5 saat sürdü.
 
Programda bir konuşma yapan Niğde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdür Vekili Dursun İpekli, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu söyleyerek; “Bu mesleğin cefakâr ve vefakâr insanları için böyle bir geceyi hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Sevilen parçaların seslendirildiği müzik programının sunuculuğunu Serenat İstanbullu yaparken, Mine Şenol ve İlker Tez solist olarak sahneye çıktı. Performanslarıyla büyük alkış alan solistler, dinleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
 
Solistlere Ney’de Fatih Önügören, Keman’da Erol Moran ve Kor Hızır, Bağlama’da Neşet Güngör, Klavye’de Tuncer Akarsu eşlik etti.
 
Gecenin sonunda Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğretmenlere teşekkür ederek çiçek hediye etti.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim