Geçtiğimiz günlerde Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük beldesinde öğrencisi tarafından darp edilen öğretmen için Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi bir basın açıklaması yaparak, menfur saldırıyı kınadı.
 
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, okullarda şiddetin ilköğretimlere kadar indiğine vurgu yaparak; “Bugün alkol, uyuşturucu ve şiddet gibi her türlü kötülük ilköğretimin birinci kademelerine inmiş ise, eğitimin kök sorunlarını ele alıp bataklığı kurutmamız ve özgür bireyi geleceğe hazırlayan bir sisteme geçmemiz lazım” şeklinde konuştu.
 
Yeşilgölcük Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan darp olayı ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, üyeleri olan öğretmen H.M.’ye yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını söyledi.
 
Olayın mahkemeye intikal ettiğini, üyelerinin hakkını korumak için gerekli girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Özüdoğru, “Geçtiğimiz Pazartesi günü Yeşilgölcük Cumhuriyet İlköğretim Okulunda üzücü bir olay yaşanmıştır. Üyemiz ve Fen Bilgisi Öğretmeni H.M. ilköğretim 7. sınıf öğrencisi tarafından kesici aletle yüzünden darp edilmiştir. Öğrencisi tarafından darp edilen öğretmen arkadaşımız beş gün iş göremez raporu verilmiş ve psikolojik olarak büyük çöküntüye uğramıştır. Çalışkanlığı ve öğrencileri ile iyi ilişkileriyle bildiğimiz, iyi niyetinden en küçük şüphe duymadığımız üyemize yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.
 
Disiplin yönetmeliği acilen değişmeli
Şiddet olaylarının ilköğretim birinci kademeye kadar indiğine vurgu yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sınav odaklı eğitim-öğretim yerine ahlak ve erdemli bir eğitim sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.
 
Eğitim sisteminin yeniden ele alınması ve ilköğretim okullarındaki disiplin yönetmeliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Özüdoğru, “Bu ve buna benzer olaylar gösteriyor ki, eğitim sistemini yeniden ele almamız gerekiyor. İlköğretimde SBS’ye, ortaöğretimde yükseköğretime hazırlayan bu sistemin hayata hazırlık, kaliteli olma, ahlaklı olma, erdemli olma, dürüst olma gibi bir ideali yok. Bir gerçekle yüzleşmemiz lazım, bu gençlik bizim geleceğimiz. Bugün alkol, uyuşturucu ve şiddet gibi her türlü kötülük ilköğretimin birinci kademelerine inmiş ise, eğitimin kök sorunlarını ele alıp bataklığı kurutmamız ve özgür bireyi geleceğe hazırlayan bir sisteme geçmemiz lazım.” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim