Niğde Üniversitesi, Öğrencilerine Sınav Yönetmeliği’nde Yapılan Değişiklikleri ve Yeni Sınav Değerlendirme Sistemini Anlatıyor
Niğde Üniversitesi, Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikleri ve Bağıl Değerlendirme Sistemi’ni düzenlediği toplantılarla öğrencilerine anlatıyor.
Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu ve Derbent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantılara öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.
20 Ekim’de Derbent Konferans Salonu’nda Eğitim Fakültesi ve Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak yapılan toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan ve ardından öğrencilere söz hakkı tanıyan Niğde üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür öğrencilerin sorun, beklenti ve isteklerini dinleyip fikir alışverişinde bulundu.
Rektör Görür’ün ardından kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener öğrencilere Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Şener, Niğde Üniversitesi Senatosu tarafından otuz üç maddede değişiklik yapıldığını iki geçici maddenin de yürürlükten kaldırıldığını belirtti.
Yeni sınav yönetmeliği ve bağıl değerlendirme sistemi ile ilgili olarak bazı ön çalışmalar yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Mehmet Şener, bu çalışmalar doğrultusunda “6 -16 Temmuz 2010 tarihleri arasında akademik birimlerin yazılı görüşlerine,  4 Haziran 2010 –20 Temmuz 2010 tarihleri arasında ise üniversitemiz web sayfasında tüm Üniversitenin görüşlerine başvurduk” dedi.
 Son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp Niğde Üniversitesi’nde bu yıldan itibaren uygulanacak olan Bağıl Değerlendirme Sistemi hakkında bilgi verdi.  2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan önce Niğde Üniversitesi’ne kaydolan öğrencilerin talepleri halinde eski eğitim öğretim değerlendirme sistemine devam etme haklarının da bulunduğunu belirten Rektör Yardımcısı Alp, toplantı esnasında öğrencilerin Bağıl Değerlendirme Sistemi hakkında yönelttikleri soruları cevapladı.
Toplantı aynı zamanda öğrencilerin özgürce fikir alışverişinde bulunabildikleri bir platform olma görevini de yerine getiriyor. 18 Ekim Pazartesi günü başlayan toplantılar 22 Ekim Cuma günü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bor Meslek Yüksekokulu,  Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, 25 Ekim Pazartesi günü Derbent Konferans Salonu’nda Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, 26 Ekim Salı günü de Ulukışla Meslek Yüksekokulu Kantini’nde Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bilgilendirilmesiyle sona erecek.
 
Editör: TE Bilişim