Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Niğde yurtlarında, bu yıl toplam 3 bin 840 öğrencinin barınacağı bildirilirken, öğrencilere yurtlarda 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriliyor.

 

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılına girdiğimiz şu günlerde Niğde Üniversitesi’ne kayıt yaptıran ya da devam ederek yurtlarda kalan öğrenciler, gerçekleştirilen sıcak karşılama, verilen fevkalade güzel ve titiz hizmet karşısında oldukça memnun kaldılar.

 

Yurt Müdürlüğü görevlilerince kayıt yaptırmak için müracaat eden öğrencilere ayrı ayrı kayıt kabul masası oluşturuldu. Gayet samimi ve sıcak şekilde karşılanan öğrenciler, bu ilgi karşısında büyük sevin yaşadıklarını ve Niğde’yi tercih etmekten memnun kaldıklarını belirttiler.

 

Niğde’de Adana Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Niğde Yurdu’nda 2 bin 600 öğrenci, Milli Piyango Yurdu’nda 580 öğrenci, Bor Yurdu’nda ise 660 öğrenci olmak üzere yurtlarda kız ve erkek toplam 3 bin 840 öğrenci barınıyor. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ise açık bulunan 500 kişilik kontenjanın kayıtlarının ise devam ettiği bildirildi.

  

YUTTLARDA YER SIKINTISI YOK

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Niğde Yurt Müdürü Metin Gümüş, Toplu Konut İdaresi tarafından Niğde Üniversitesi Kampüsü’nde inşaatı devam eden öğrenci yurdunun 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılacağını söyledi. 

 

Bu yurdunda hizmete girmesiyle Niğde’de yüksek öğrenim gören öğrencilerin yurt sorunlarının büyük ölçüde giderileceğinin müjdesini veren Gümüş, ayrıca  üniversite kampüsünde Doğuş Grubu tarafından merhum Ayhan Şahenk adına  yaptırılan yurdun inşaatının da hızla devam ettiğini kaydetti. Niğde’de çok sayıda özel yurt olmasına rağmen öğrencilerin gördükleri ilgi, sıcaklık ve konfor karşısında Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarını tercih ettiklerini ifade eden Gümüş, öğrencilerin artan ilgisi karşısında kendilerinin zaman zaman zorlandıklarını ancak, her hangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim