Niğde’de okullar arası satranç il birinciliği yarışmaları Hüdavend Hatun Düğün Salonunda başladı.
 
Küçükler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı turnuvada her yaştan öğrenci satranç oynamanın zevkini yaşadı.
 
Satranç İl Birinciliği yarışmasının açılış töreninde bir konuşma yapan Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, satrancın zeka ve çabuk düşünmeyi ilke edinen bir spor olduğunu vurgulayarak; “Zekanın öne çıktığı satranç aynı zamanda bir centilmenlik sporudur. Öğrencilerimizin zekalarının yanında rakipleriyle centilmence mücadele edeceğini umarak, katılan herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Satranç İl Temsilcisi Recep Yaşar da iki gün sürecek il birinciliği yarışmalarına küçükler kategorisinde 80, yıldızlar kategorisinde 60 ve gençler kategorisinde 60 öğrenci olmak üzere toplam 200 yarışmacının katıldığını belirterek, kategorilerinde birinci olacak öğrencilerin Niğde’yi Bursa’da temsil edeceklerini söyledi.
 
Hüdavend Hatun Düğün Salonunda yapılan satranç yarışmalarına her yaştan katılan öğrencilerin çekişmeli maçları öğretmen ve arkadaşları tarafından ilgiyle izlendi.









Editör: TE Bilişim